En enastående arbetsgivare

När vi säger att vi prioriterar våra medarbetare så menar vi det! 2024 blev vi utsedda till Karriärföretag med motiveringen: ”Xenit är en enastående arbetsgivare där företagskulturen och trivseln är i centrum. Här är medarbetarna en del av en varm och inkluderande gemenskap där deras välbefinnande och trivsel prioriteras. Genom att erbjuda en miljö där samarbete, kreativitet och innovation uppmuntras, kan medarbetare trivas och utvecklas samtidigt som de bidrar till företagets framgång.” Läs mer här. 

Vår kundfilosofi

Vi vet att dagens snabbrörliga värld kräver mer än bara tekniska tjänster, det kräver en verklig förståelse för din organisations unika behov och mål. Därför ser vi ärlighet och öppenhet som en grundsten i alla samarbeten. Det betyder att vi säger som det är, inte bara det du kanske vill höra. Det betyder också att vi engagerar oss på en djupare nivå i din verksamhet, arbetar närmare och mer personligt för att förstå och möta dina utmaningar. Vårt mål, och vi tror även ditt, är att skapa en relation byggd på förtroende och ömsesidig framgång – att guida dig och ditt företag genom din långsiktiga IT-strategi.

Läs mer om vad vi gör

Karriärföretag

Xenit har fått utmärkelsen Karriärföretag 2024. I motiveringen lyfts bland annat Xenits företagskultur och inkluderande gemenskap.

Women in Tech

Vi är stolta sponsorer till Women in Tech Sweden. Det är en del i vårt arbete att verka som en positiv kraft och inspiration för att locka fler unga kvinnor till IT-branschen.

ISO27001

Som molnpartner har informationssäkerhet alltid varit i fokus på Xenit. Därför är vi väldigt stolta över att erhålla en ISO 27001 certifiering.

Historia

En utmanare till de stora IT-jättarna

Xenit grundades 2009 av vännerna Linus Lindström och Robin Kindberg. Efter några år som konsulter i IT-branschen var de fast beslutna att förändra branschen och skapa ett företag som de själva skulle vilja ha som arbetsgivare. I praktiken innebar det att Xenit skulle vara en utmanare till de stora IT-jättarna, en IT-partner med hög kompetens med fokus på kunder i framkant och samtidigt vara den bästa arbetsplatsen för sina medarbetare. Och Xenits DNA är i allra högsta grad levande än idag!

100

medarbetare

84

NPS

450

certifieringar

56

eNPS

Hållbar tillväxt

Vi är din snällaste cloudpartner! Vi ska växa hållbart och aldrig på bekostnad av kunder, medarbetare eller miljö. Därför mäter vi kontinuerligt NPS och eNPS (rekommendationsvilja hos kunder och medarbetare). Idag har vi branschledande resultat och vi ska fortsätta ha höga resultat genom hela vår tillväxtresa!

Våra hållbarhetsmål

Vårt hållbarhetsarbete är en viktig del i vår resa att bli den största och snällaste cloudpartnern. Att vara snäll för oss betyder att vi alltid ska säkerställa nöjda kunder, välmående medarbetare och ett ansvarsfullt företagande. Därför jobbar vi aktivt med FN:s 17 utvecklingsmål och har valt ut fyra prioriterade mål där vi ser att vi kan göra störst skillnad.

Läs mer

Specialister inom Microsoft Cloud

Xenit har ett mycket nära samarbete med Microsoft och är Solution Partner i fyra kategorier: Infrastructure, Data & AI, Digital & App Innovation samt Modern Work. Vi är även Microsoft Advanced Specialization Partner inom Kubernetes, Azure Virtual Desktop (AVD) samt Infra and Database Migration. Xenit har sedan 2015 haft ett strategiskt samarbete med Microsoft där vi tillsammans arbetar inom försäljning, marknadsföring och affärsutveckling. Vi är idag stolta över att ha Microsoft som vår största och viktigaste partner.

Cloud Native

Vi är Cloud Native och har ett modernt synsätt på infrastruktur med ledande kompetens inom moln, automatisering, Infrastructure as Code och DevOps. Med vår ledande kompetens leder vi er till en högre nivå av digital transformation, alltid med affärsnytta och slutanvändarens frihet i fokus.

Best of Breed

Med oss får ni innovation och uppgraderingar löpande, utan extra kostnad. Ni behöver inte känna er bundna till en viss teknologi. Vi utvärderar, uppdaterar och byter ut komponenter kontinuerligt för att säkerställa att ni alltid har bästa möjliga lösning.

Spearhead partner

Med oss får ni en spearhead partner som är snabbfotad och alltid ligger i teknikens framkant. Våra specialister inspirerar, utmanar och vägleder våra kunder till en högre nivå av digital transformation.

Kunder i framkant

Andreas Drougge, CTO Nelly

För oss är Xenits tekniska kompetens självklart en viktig del men vi gillar också drivet och viljan att hela tiden förbättra tjänsten.

Florian Westerdahl, CTO, Lindex

Med sin specialistkompetens är Xenit en utmärkt implementationspartner.

Henrik Carlberg, Information Technology Architect, AFRY

Med Xenit får vi tillgång till rätt kompetens och erfarenheter.

Martin Sandklef, IT-ansvarig, Nudie Jeans

Med Xenit har vi fått en leverantör som vi kan växa tillsammans med. De är noggranna och ställer höga krav på struktur.

Victoria Bohlin, CIO, Capio

Vi behövde en samarbetspartner som vi kan lita på och som förstår oss, vår affär och vikten av vad det är vi driftar.

João Bentes, IT Operations Manager, SweetSystems

With their expertise and well-structured services, Xenit enabled us to give 24/7/365 up time support for our customers around the world.

Fredrik Högström, IT-chef, RSM

Xenit är väldigt strukturerade, professionella och noggranna i sitt arbete.

Alexander Williander, Head of Engineering, Winningtemp

Xenit besitter stor kunskap och expertis kombinerat med ett professionellt bemötande och viljan att alltid hjälpa och hitta lösningar på våra frågeställningar.

Mikael Andreasson, Affärsområdeschef Digitala Mötet, HSB Affärsstöd

För oss är det viktiga att bygga partnerskap med hållbara och långsiktiga partners. Och Xenit har levt upp till dessa två kriterier varje dag sen vi påbörjade vår resa tillsammans.

Se alla kundcase ⟶

Utvalda kundcase

Let’s deal är en rabattsajt med oslagbara erbjudanden inom bl.a. hälsa, skönhet, resor och restaurangbesök, till kraftigt rabatterade priser. Let’s deal sticker ut med sina lokala deals. Genom Let’s deal kan kunder hitta nya favoritställen och företagare kan nå ut till nya kunder. Let’s deal driver idag två plattformar med respektive hemsida och app.
Nelly är en av Nordens mest älskade modedestinationer för unga kvinnor. Varje dag inspirerar de med de hetaste trenderna och looksen genom sitt eget varumärke och noga utvalda varumärken från en internationell portfölj. Nelly lanserades 2004 och var pionjärer redan från start med fokus på digital försäljning och innovativ influencer marketing. Idag har de ett vibrerande community med 1.2 miljoner kunder och 1.3 miljoner följare på sociala medier.
AFRY satsar på Xenits nya tjänst för virtuella skrivbord
Advokatfirman Vinge har i samarbete med Xenit genomfört en pilot av Microsoft 365 Copilot. Projektet fokuserade på att utforska möjligheter och utmaningar med verktyget för att effektivisera arbetsvardagen och förstå de juridiska utmaningarna som kan uppstå när dataflöden tar nya vägar.

Nyheter

3 snabba med Xenits Prideambassadör

för 3 dagar sedan

On-Demand Webinar – AVD and Citrix Cloud DaaS in parallell

för 3 veckor sedan

NIS2: Vägen till ett starkare informationssäkerhetsarbete

för 4 veckor sedan