70

medarbetare

67

NPS

390

certifieringar

62

eNPS

Historia

De följde sin dröm

Xenit grundades 2009 av vännerna Linus Lindström och Robin Kindberg. Efter några år som konsulter i IT-branschen var de fast beslutna att förändra branschen och skapa ett företag som de själva skulle vilja ha som arbetsgivare. I praktiken innebar det att Xenit skulle vara en IT-partner med hög kompetens med fokus på kunder i framkant och samtidigt vara den bästa arbetsplatsen för sina medarbetare. Och Xenits DNA är i allra högsta grad levande än idag!

Idag är Xenit ett tillväxtbolag som ska fortsätta växa med målet att bli den största och snällaste cloudpartnern. Med det menar vi att vi ska växa hållbart och alltid behålla fokus på våra kunders och medarbetares framgång och välmående.

Kontakta oss

Vårt löfte

Engagerad och certifierad kompetens

Med våra engagerade specialister vägleder vi er till en högre nivå av digital transformation, alltid med affärsnytta och slutanvändarens frihet i fokus. Vi har ledande kompetens inom cloud och är kreativa i vår ständiga strävan efter utveckling. Våra medarbetare är kända för att vara professionella, snabbfotade och för att alltid leverera det dem lovat med hög kvalité. Vi är yngre, skarpare och har digitaliseringen i blodet. Vi är nästa generation IT-specialister.

Hållbar tillväxt

Med branschledande NPS och eNPS

Vi har som mål att bli den största och snällaste cloudpartnern. Vi ska växa hållbart och aldrig på bekostnad av våra kunder och medarbetare. Därför mäter vi kontinuerligt NPS och eNPS (rekommendationsvilja hos kunder och medarbetare) och den senaste undersökningarna visade på ett NPS på 51 och ett eNPS på 78. Och vi ska fortsätta ha höga resultat genom hela vår tillväxtresa!

Läs mer om vårt NPS och eNPS.

Specialister inom Microsoft Cloud

Vi är Microsoft Gold partner inom åtta områden, silver partners i sex ytterligare områden samt Microsofts Advanced Specialization partner inom Azure migrering. 2020 blev vi utsedda till Årets samarbetspartner Azure på Microsofts partnergala.

Cloud Native

Vi är Cloud Native och har ett modernt synsätt på infrastruktur med ledande kompetens inom moln, automatisering, Infrastructure as Code och DevOps. Med vår ledande kompetens leder vi er till en högre nivå av digital transformation, alltid med affärsnytta och slutanvändarens frihet i fokus.

Best of Breed

Med oss får ni innovation och uppgraderingar löpande, utan extra kostnad. Ni behöver inte känna er bundna till en viss teknologi. Vi utvärderar, uppdaterar och byter ut komponenter kontinuerligt för att säkerställa att ni alltid har bästa möjliga lösning.

Spearhead partner

Med oss får ni en spearhead partner som är snabbfotad och alltid ligger i teknikens framkant. Våra specialister inspirerar, utmanar och vägleder våra kunder till en högre nivå av digital transformation.

Våra hållbarhetsmål

Vårt hållbarhetsarbete är en viktig del i vår resa att bli den största och snällaste cloudpartnern. Att vara snäll för oss betyder att vi alltid ska säkerställa nöjda kunder, välmående medarbetare och ett ansvarsfullt företagande. Därför jobbar vi aktivt med FN:s 17 utvecklingsmål och har valt ut fyra prioriterade mål där vi ser att vi kan göra störst skillnad.

Läs mer

Kunder i framkant

Florian Westerdahl, CTO, Lindex

Med sin specialistkompetens är Xenit en utmärkt implementationspartner.

Henrik Carlberg, Information Technology Architect, AFRY

Med Xenit får vi tillgång till rätt kompetens och erfarenheter.

Martin Sandklef, IT-ansvarig, Nudie Jeans

Med Xenit har vi fått en leverantör som vi kan växa tillsammans med. De är noggranna och ställer höga krav på struktur.

Victoria Bohlin, CIO, Capio

Vi behövde en samarbetspartner som vi kan lita på och som förstår oss, vår affär och vikten av vad det är vi driftar.

João Bentes, IT Operations Manager, SweetSystems

With their expertise and well-structured services, Xenit enabled us to give 24/7/365 up time support for our customers around the world.

Fredrik Högström, IT-chef, RSM

Xenit är väldigt strukturerade, professionella och noggranna i sitt arbete.

Alexander Williander, Head of Engineering, Winningtemp

Xenit besitter stor kunskap och expertis kombinerat med ett professionellt bemötande och viljan att alltid hjälpa och hitta lösningar på våra frågeställningar.

Se alla kundcase ⟶

Utvalda kundcase

AFRY satsar på Xenits nya tjänst för virtuella skrivbord
Digital vård att lita på
E-handel med överlägsen prestanda
Molnbaserad lösning ger global prestanda

Nyheter

På bilden: Xenits medarbetare Malin Isaksson och Jonas Back.

Xenit erbjuder ny tjänst för Microsoft Azure CloudOps

för 4 dagar sedan

Philip Laine, DevOps Engineer på Xenit och Microsoft MVP.

Xenits medarbetare Philip Laine blir Microsoft Most Valuable Professional

för 1 månad sedan

På bilden: Simon Gottschlag, CTO på Xenit

Xenit blir Kubernetes Certified Service Provider

för 2 månader sedan

Xenit AB

  • VD Linus Lindström
  • Orgnr 556762-2120
  • Bankgiro 363-9580
  • VAT SE556762212001
  • Swift/BIC ESSESESS
  • IBAN SE5450000000050111197813

Ladda ner material

Kontakta oss

Hur kan vi hjälpa dig? Fyll i kontaktformuläret så kontaktar vi dig.