100

medarbetare

82

NPS

450

certifieringar

64

eNPS

Historia

De följde sin dröm

Xenit grundades 2009 av vännerna Linus Lindström och Robin Kindberg. Efter några år som konsulter i IT-branschen var de fast beslutna att förändra branschen och skapa ett företag som de själva skulle vilja ha som arbetsgivare. I praktiken innebar det att Xenit skulle vara en IT-partner med hög kompetens med fokus på kunder i framkant och samtidigt vara den bästa arbetsplatsen för sina medarbetare. Och Xenits DNA är i allra högsta grad levande än idag!

Idag är Xenit ett tillväxtbolag som ska fortsätta växa med målet att bli den största och snällaste cloudpartnern. Med det menar vi att vi ska växa hållbart och alltid behålla fokus på våra kunders och medarbetares framgång och välmående.

Kontakta oss

Vårt löfte

Engagerad och certifierad kompetens

Med våra engagerade specialister vägleder vi er till en högre nivå av digital transformation, alltid med affärsnytta och slutanvändarens frihet i fokus. Vi har ledande kompetens inom cloud och är kreativa i vår ständiga strävan efter utveckling. Våra medarbetare är kända för att vara professionella, snabbfotade och för att alltid leverera det dem lovat med hög kvalité. Vi är yngre, skarpare och har digitaliseringen i blodet. Vi är nästa generation IT-specialister.

Hållbar tillväxt

Med branschledande NPS och eNPS

Vi har som mål att bli den största och snällaste cloudpartnern. Vi ska växa hållbart och aldrig på bekostnad av våra kunder och medarbetare. Därför mäter vi kontinuerligt NPS och eNPS (rekommendationsvilja hos kunder och medarbetare) och den senaste undersökningarna visade på ett NPS på 82 och ett eNPS på 78. Och vi ska fortsätta ha höga resultat genom hela vår tillväxtresa!

Specialister inom Microsoft Cloud

Xenit har ett mycket nära samarbete med Microsoft och är Solution Partner i fyra kategorier: Infrastructure, Data & AI, Digital & App Innovation samt Modern Work. Vi är även Microsoft Advanced Specialization Partner inom Kubernetes, Azure Virtual Desktop (AVD) samt Infra and Database Migration. Xenit har sedan 2015 haft ett strategiskt samarbete med Microsoft där vi tillsammans arbetar inom försäljning, marknadsföring och affärsutveckling. Vi är idag stolta över att ha Microsoft som vår största och viktigaste partner.

Cloud Native

Vi är Cloud Native och har ett modernt synsätt på infrastruktur med ledande kompetens inom moln, automatisering, Infrastructure as Code och DevOps. Med vår ledande kompetens leder vi er till en högre nivå av digital transformation, alltid med affärsnytta och slutanvändarens frihet i fokus.

Best of Breed

Med oss får ni innovation och uppgraderingar löpande, utan extra kostnad. Ni behöver inte känna er bundna till en viss teknologi. Vi utvärderar, uppdaterar och byter ut komponenter kontinuerligt för att säkerställa att ni alltid har bästa möjliga lösning.

Spearhead partner

Med oss får ni en spearhead partner som är snabbfotad och alltid ligger i teknikens framkant. Våra specialister inspirerar, utmanar och vägleder våra kunder till en högre nivå av digital transformation.

Våra hållbarhetsmål

Vårt hållbarhetsarbete är en viktig del i vår resa att bli den största och snällaste cloudpartnern. Att vara snäll för oss betyder att vi alltid ska säkerställa nöjda kunder, välmående medarbetare och ett ansvarsfullt företagande. Därför jobbar vi aktivt med FN:s 17 utvecklingsmål och har valt ut fyra prioriterade mål där vi ser att vi kan göra störst skillnad.

Läs mer

Kunder i framkant

Andreas Drougge, CTO Nelly

För oss är Xenits tekniska kompetens självklart en viktig del men vi gillar också drivet och viljan att hela tiden förbättra tjänsten.

Florian Westerdahl, CTO, Lindex

Med sin specialistkompetens är Xenit en utmärkt implementationspartner.

Henrik Carlberg, Information Technology Architect, AFRY

Med Xenit får vi tillgång till rätt kompetens och erfarenheter.

Martin Sandklef, IT-ansvarig, Nudie Jeans

Med Xenit har vi fått en leverantör som vi kan växa tillsammans med. De är noggranna och ställer höga krav på struktur.

Victoria Bohlin, CIO, Capio

Vi behövde en samarbetspartner som vi kan lita på och som förstår oss, vår affär och vikten av vad det är vi driftar.

João Bentes, IT Operations Manager, SweetSystems

With their expertise and well-structured services, Xenit enabled us to give 24/7/365 up time support for our customers around the world.

Fredrik Högström, IT-chef, RSM

Xenit är väldigt strukturerade, professionella och noggranna i sitt arbete.

Alexander Williander, Head of Engineering, Winningtemp

Xenit besitter stor kunskap och expertis kombinerat med ett professionellt bemötande och viljan att alltid hjälpa och hitta lösningar på våra frågeställningar.

Mikael Andreasson, Affärsområdeschef Digitala Mötet, HSB Affärsstöd

För oss är det viktiga att bygga partnerskap med hållbara och långsiktiga partners. Och Xenit har levt upp till dessa två kriterier varje dag sen vi påbörjade vår resa tillsammans.

Se alla kundcase ⟶

Utvalda kundcase

Nelly är en av Nordens mest älskade modedestinationer för unga kvinnor. Varje dag inspirerar de med de hetaste trenderna och looksen genom sitt eget varumärke och noga utvalda varumärken från en internationell portfölj. Nelly lanserades 2004 och var pionjärer redan från start med fokus på digital försäljning och innovativ influencer marketing. Idag har de ett vibrerande community med 1.2 miljoner kunder och 1.3 miljoner följare på sociala medier.
AFRY satsar på Xenits nya tjänst för virtuella skrivbord
Digital vård att lita på
E-handel med överlägsen prestanda

Nyheter

AI i molnet med Microsoft och Cloud Software Group

för 2 dagar sedan

Webinar: Få ut mer av nya Teams!

för 6 dagar sedan

Automatisering i molnet med Xenit och Bots

för 1 månad sedan

Xenit AB

  • VD Linda Woxneborn
  • Orgnr 556762-2120
  • Bankgiro 363-9580
  • VAT SE556762212001
  • Swift/BIC ESSESESS
  • IBAN SE5450000000050111197813

Ladda ner material