Kubernetes Service hos Let’s Deal

Let’s deal är en rabattsajt med oslagbara erbjudanden inom bl.a. hälsa, skönhet, resor och restaurangbesök, till kraftigt rabatterade priser. Let’s deal sticker ut med sina lokala deals. Genom Let’s deal kan kunder hitta nya favoritställen och företagare kan nå ut till nya kunder. Let’s deal driver idag två plattformar med respektive hemsida och app.

– Med en IT-avdelning på endast tre personer är det otroligt viktigt med samarbetspartners som förstår våra utmaningar och behov. Vi vill fokusera på vår affär och att utveckla våra plattformar, när det kommer till drift behöver vi en partner som vi kan lita på och känna oss trygga med så att vi kan fokusera på det som tar Let’s deal framåt, säger David Karlsson, Chief Technology Officer på Let’s deal.

Utmaning

Let’s deal har sedan länge driftat sin sajt med Kubernetes på Google Cloud, men miljön hade inte underhållits på rätt sätt och i samband med att Google gjorde en stor uppdatering i sin molnmiljö slutade många API:er att fungera.

– Kubernetes är viktigt för oss för att klara av peakar och kampanjer men också för flexibiliteten och för att snabbt kunna växa och skala upp. Vi insåg att för att ha en stabil och skalbar sajt behövde vi göra något, och det var snabbt! Antingen behövde vi genomföra en stor teknisk insats för att vara kvar i Google Cloud, eller så behövde vi hitta en ny partner som kunde lösa det åt oss. Och det var då vi kom i kontakt med Xenit, säger David Karlsson.

Lösning

För att lösa utmaningen flyttade Xenit över driften till Microsoft Azure och implementerade Xenit Kubernetes Service hos Let’s deal. Genom att välja drifta sin Kubernetes som en managerad tjänst hos Xenit kan Let’s deal fokusera på att utveckla sin plattform och kundupplevelse, medan Xenit sköter driften med uppsättning, support och funktionsgaranti. Dessutom får Let’s deal tillgång till innovationsworkshops och specialister med ledande kompetens inom Kubernetes i Azure. Tjänsten bygger helt på Open Source vilket innebär att allt är tillgängligt och transparant.

– För oss är detta en perfekt lösning! Vi känner oss väldigt trygga med Xenit och de specialister som arbetar med oss. Vi har samma filosofi om hur en bra relation ska vara. Xenit vill vårt bästa, är flexibla och förstår våra utmaningar. Dessutom är de alltid snabba på bollen och lösningsorienterade. Till skillnad från vissa andra leverantörer upplever jag inte att Xenit vill krama ur sista kronan utan ni möter oss där vi är och vill alltid vårt bästa, det uppskattar vi som kund, säger David Karlsson.

Läs mer om tjänsten

Resultat

Nu har Let’s Deal en fungerande plattform som driftas med Xenit Kubernetes Service i Azure. Resultatet av tjänsten är en långsiktig stabilitet och en drift som är både säker och skalbar.

– Xenit är en lagom stor samarbetspartner som är både smidig och lyhörd. Xenits specialister visar alltid stor förståelse för vår verksamhet och våra utmaningar och presenterar snabbt en lösning. Nu har vi en samarbetspartner för vår drift vilket har inneburit en stor trygghet för oss i att våra tjänster alltid fungerar och är uppdaterade och säkra, säger David Karlsson.

David fortsätter beskriva samarbetet med Xenit:

– Vi är en liten IT-avdelning och därför vill vi inte ha leverantörer, vi vill ha partners! Xenit har snabbt blivit en viktig samarbetspartner för oss. Den flexibilitet och det personliga engagemanget som finns på Xenit är oöverträffat!

Let’s deal är en rabattsajt med oslagbara erbjudanden inom bl.a. hälsa, skönhet, resor och restaurangbesök, till kraftigt rabatterade priser. Let’s deal sticker ut med sina lokala deals. Genom Let’s deal kan kunder hitta nya favoritställen och företagare kan nå ut till nya kunder. Let’s deal driver idag två plattformar med respektive hemsida och app. Läs mer på: https://viip.se/ och https://letsdeal.se/ eller https://letsdeal.no.