Xenit utsedd till Karriärföretag 2024

Xenit har fått utmärkelsen Karriärföretag 2024. I motiveringen lyfts bland annat bolagets företagskultur och inkluderande gemenskap.

för 6 månader sedan

Varje år delar Karriärföretagen ut utmärkelsen ”Karriärföretag” till de företag som sticker ut som de mest attraktiva arbetsgivarna och erbjuder unika karriär- och utvecklingsmöjligheter. Nu har listan över 2024 års Karriärföretag tillkänna gjorts och Xenit är ett av dem. Juryns motivering lyder:

Xenit är en enastående arbetsgivare där företagskulturen och trivseln är i centrum. Här är medarbetarna en del av en varm och inkluderande gemenskap där deras välbefinnande och trivsel prioriteras. Genom att erbjuda en miljö där samarbete, kreativitet och innovation uppmuntras, kan medarbetare trivas och utvecklas samtidigt som de bidrar till företagets framgång.

Läs mer om Xenit som arbetsgivare här.

– Att vara en snäll arbetsgivare är inte bara viktigt för våra medarbetares välmående, men också för våra kunder. Att våra medarbetare uppmuntras till samarbete, kreativitet och innovation skapar ett starkt engagemang, ett engagemang som vi är mycket stolta över och som märks både internt och externt, säger Linda Woxneborn, VD på Xenit.

Ett av grundkriterierna i urvalsprocessen är att ha minst 250 anställda. Med Xenits 100 medarbetare uppfyller de inte alla grundkriterier för att bli ett karriärföretag, utan har kvalat in som en ”Up & Coming” arbetsgivare. Det innebär att vi inte lever upp till samtliga grundkriterer, men på annat sätt utmärkt vårt employer branding-arbete.

– Vi vill att vår personal ska vara med och bidra i våra rekryteringar, och då finns det inga genvägar. Vi måste göra rätt saker internt så att våra medarbetare genuint kan rekommendera oss fullt ut. Det finns inga bättre varumärkesambassadörer än våra medarbetare! Avslutar Carl Ekener, HR-chef på Xenit.

För mer information:
Stina Perbo Utas, Marketing Specialist
stina.perbo@xenit.se
Telefon: 010-707 35 16

Om Xenit
Xenit är ett tillväxtbolag med tjänster inom cloud och modern work. Våra engagerade specialister inspirerar, utmanar och vägleder företag och organisationer till molnet – alltid med affärsnytta och slutanvändarens frihet i fokus. För mer information, besök: https://www.xenit.se/

Om Karriärföretagen
Sedan 2011 presenterar Karriärföretagen varje år Sveriges mest attraktiva arbetsgivare där de utvalda får titulera sig som ett Karriärföretag under ett år. Initialt krävs att arbetsgivaren lever upp till ett antal grundkriterier samt passerar en urvalsprocess. I processen granskar och säkerställer expertpanelen att arbetsgivarna uppfyller det som krävs och att man bedriver ett högkvalitativt arbete för att vara en attraktiv arbetsgivare ur flera aspekter. En meriterad jury väljer sedan ut de som blir ett Karriärföretag.För mer information, besök: https://karriarforetagen.se/