Välkommen!

Microsoft Azure och Citrix Cloud är en perfekt kombination för er digitala arbetsplats! Men innan ni kommer igång finns en mängd viktiga faktorer att tänka på för att skapa en framgångsrik virtuell arbetsupplevelse för era medarbetare. Under denna workshop kommer vi tillsammans med gäster från Microsoft och Citrix bjuda på en introduktion till Citrix Cloud i Microsoft Azure, handfasta tips, kundcase och några av våra viktigaste erfarenheter och lärdomar från att jobba med Citrix Cloud i Microsoft Azure.

Vi kommer bland annat gå igenom ämnen såsom; Microsofts svenska datacenter, nyheter i Citrix Cloud, Citrix Monitor, skalning och backup/restore samt hur man väljer maskinstorlekar i Azure. Vi kommer även gå igenom hur vi på Xenit har förenklat vår tjänst Xenit Virtual Workspace med hjälp av automatisering och kod.

Vi inleder med en god frukost och avslutar med lunch. Eventet är kostnadsfritt och det är begränsat antal platser. Först till kvarn gäller.

Agenda 

09:00 – 09:30 – En hybrid arbetsplats med  Microsofts Moln i Sverige
Talare: Roger Morell, Datacenter Sweden Lead, Microsoft

09:30 – 10:00 – Föreläsning från Citrix
Talare: Peter Söderholm, Director, Sales Engineering, Nordics, Citrix

10:00 – 11:30 – Citrix Cloud i Microsoft Azure
Talare: Jonas Agblad och Hanessa Milaszewski, Xenit

11:30 – 12:00 – Q&A 

12:00 Lunch

Om talarna

Roger Morell, Datacenter Sweden Lead, Microsoft

Förutom rollen som partner-lead är Roger molnlösningsarkitekt (Sr. CSA) för Azure Infra och Hybrid. Han har varit 10 år hos Microsoft, i olika roller. Under den tiden har han själv gjort ”moln-resan”, dvs. gått från ett fokus på lösningar i kundernas egna datacenter, till nu, där Microsofts Moln är en naturlig del av många kunders verksamhet.

Peter Söderholm, Director, Sales Engineering, Nordics, Citrix
Peter har lång erfarenhet av att skapa moderna arbetsplatser för några av de största företagen i Sverige och Norden. Han har varit hos Citrix i över 23 år och har i sin nuvarande roll ansvar för alla Sales Engineering team i Norden.

Hanessa Milaszewski, Engineer, Xenit
Hanessa är Engineer på Xenit och har specialiserat sig på skrivbordsvirtualisering baserat på teknologier från Microsoft och Citrix. Som föredragshållare har hon fått mycket positiv feedback som både pedagogisk och tekniskt kunnig.

Jonas Agblad, Specialist Engineer, Xenit
Jonas är Specialist Engineer på Xenit och har lång erfarenhet av både Microsoft och Citrix produkter, han arbetar idag med skrivbordsvirtualisering baserat på Citrix technologi och arbetar aktivt med automation kopplat till dessa teknologier. Jonas brinner för att genom teknik, förädla användarnas arbetsplats för att ge dem en större frihet.

Tid

Plats

Hybridevent på Xenits huvudkontor på Kungstorget 7 eller Microsoft Teams.