Posted in : Teams Av Rebecca Liljemark Översätt med Google ⟶

2 years ago

Mina favoritfunktioner i Teams

Nu när vi är dagliga användare av Teams och mer och mer av vårt dagliga arbete hamnar däri märker man att även de små tipsen ger stor effekt. Vilka funktioner i Teams har blivit dina favoriter? Använd gärna kommentarsfältet nedan för att tipsa, så lär vi av varann! Här nedan följer de knep som jag inte längre kan leva utan:

Mina favoritnyheter

 • Nu äntligen kan vi förbereda Breakout rooms innan möten, det underlättar ju enormt vid stora träffar där det är mycket att hålla koll på och snyggt dessutom att inte behöva ta mötesdeltagarnas tid till sådant fix. Gå in i kalendern på Teams och dubbelklicka på mötet för att redigera. Överst i menyn hittar du fliken ”Breakout Rooms” där du kan skapa, namnge och tilldela rum till deltagare innan mötet har startat.
 • Guidade meditationer från Headspace om du har engelska inställt som språk i Teams. (Se mer om det nedan)

Kortkommandon jag inte kan klara mig utan

 • CTRL + SHIFT + X = Öppna formateringsmöjligheter i svar/inlägg)
 • CTRL + E = Gå till sökrutan där du bl.a. kan använda / (skift + 7) för snabbvägar till tex olästa inlägg eller ändra din status. Fungerar även i din webbläsare!
 • CTRL + F = Filtrera en specifik chatt, chattgrupp eller kanal i min sökning. Om jag t.ex. söker ett specifikt inlägg eller något bifogat från en längre tid tillbaka, begränsar sökresultatet.

  Andra tips du kan ha glädje av:

  • Aktivitetsfliken i 1-1 chat, ifall jag t.ex. letar efter ett specifikt inlägg

Xenit chatt - aktivitetsfliken

  • Efterlängtat kan jag nu citatsvara även i skrivbordsappen för Teams! Det har fungerat längre i mobilen men har nyligen kommit som feature i skivbordsappen. Kanske vill jag svara i ett inlägg som gjort tidigare, utan att kollegorna ska missförtå vilket meddelande jag faktiskt svarar på. Hovra med muspekaren över det inlägget du avser svara på och tryck på ellipsen, välj ”Svara” eller ”Reply”.

Xenit citatsvara i Teams

Viva Insights kan du nu ladda ner och fästa i vänstermenyn (sök efter det via ellipsen …  längst ner). Har du engelska som språk får du tillgång till korta guidade meditationer genom Headspace som kan ge dig ett välbehövligt avbrott – och hjärnan en stund för återhämtning – under din arbetsdag.

Xenit Viva Insight

Vad saknar vi?

Finns det någon funktion ni saknar? Jag saknar till exempel en tack-emoji bland de emojis man kan välja för att ge resons på ett inlägg eller svar, där finns tumme upp hjärta och olika gubbar men en specifik emoji som tex 🙏 hade jag uppskattat. Tumme upp känns lite blasé om en kollega hjälpt en med något och hjärtat kanske känns lite för ”mycket”?

Vilken är din favorit i Teams? Vad önskar du att det fanns? Skriv gärna och dela med dig i kommentarsfältet!

Tags : kortkommandon, Microsoft 365, Microsoft Teams

Personlig rådgivning

Vi erbjuder personlig rådgivning med författaren för 1400 SEK per timme. Anmäl ditt intresse i här så återkommer vi så snart vi kan.

Add comment

Your comment will be revised by the site if needed.