Posted in : Citrix, Microsoft Av Sebastian Stegrin Översätt med Google ⟶

6 years ago

Fulla versionen av Citrix Receiver finns nu som applikation i Microsoft Store, perfekt för Windows 10 S.

Citrix Receiver är en produkt som gör det möjligt att ansluta till Citrix virtualiseringstjänster XenApp och XenDesktop. Detta öppnar upp för fler möjligheter om man tex använder Windows 10 S som är en nerlåst version av Windows 10 som först och främst konkurrerar med Googles motsvarighet, Chromebook. I Windows 10 S kan du endast installera applikationer från Microsoft Store, och S-versionen ska enligt Microsoft ge en 15 sekunder snabbare uppstart jämfört med en dator som kör Windows 10 Pro. Man antyder även att den ska fungera lika bra dag 1 som på dag 1000, antagligen då denna versionen är så pass nerlåst och onödiga filer kan inte installeras.

I samband med att Microsoft annonserade Windows 10 S så släppte Citrix sin Receiver i en tunn variant på Microsoft Store. Citrix Receiver saknade många funktioner i den tunna versionen gentemot den fulla och det var något Microsoft fick mycket kritik för. Citrix har därför använt sig utav Microsofts verktyg Desktop Bridge för att kunna lägga in den fulla versionen av Receiver i Microsoft Store. Att den fulla versionen av Citrix Receiver nu finns i Microsoft Store möjliggör kontinuerliga automatiska uppdateringar, du behöver alltså inte manuellt uppdatera din Receiver när en ny version släpps.
Applikationen finns att ladda ner här.

Sets i Windows 10 kan gruppera program precis som i en webbläsare.

En ny funktion för Windows 10 som just nu håller på att testas internt hos Microsoft kallas för Sets, (namnet är inte bestämt än.) Sets låter dig gruppera program i Windows på samma sätt som du grupperar flikar i en webbläsare. Värt att nämna är att detta enbart har testats internt hos Microsoft än så länge och mycket kan ha förändrats innan det släpps. I dagsläget det inte heller något datum för när funktionen kommer att släppas, men när det väl kommer ut för Windows Insiders så lär vi få se mer av denna funktionen. Vill du själv vara med och testa nya funktioner i Windows 10 så kan du skriva upp dig för att bli en Insider, men detta rekommenderas endast för den som kan leva med buggar och att program kraschar till och från.
https://youtu.be/3lEjuU-XFHg

Microsoft Edge släpps för Android och iOS

Betaversionen av webbläsaren Edge har gått att använda ett tag på både Android och iOS-enheter. Nu har Microsoft valt att släppa den skarpt för båda operativsystemen. Man har även valt att inte använda sig av någon egen webbmotor utan man använder sig utav WebKit engine för iOS-enheter, detta betyder kompabilitetsmässigt att den ska fungera lika bra som Safari gör. Till Android använder man sig av Blink som är en del utav Chromiumprojektet, även detta gör att man kompabilitetsmässigt ska kunna hålla sig i fas med webbläsare som Chrome.
Funktioner som du finner i Edge
– Lösenordssynkronisering med Edge på andra enheter
– Svart och vitt tema
– Fortsätt surfa där du lämnade senast även om du byter mellan enheter
– Favoriter synkas mellan dina enheter
– Inbyggd QR-läsare
– InPrivate-läge, används då du inte vill att historik, temporära filer eller cookies ska sparas
Edge i App Store
Edge i Play Store

Tags : Android, Citrix Receiver, iOS, Microsoft Edge, Sets, Windows 10 S

Personlig rådgivning

Vi erbjuder personlig rådgivning med författaren för 1400 SEK per timme. Anmäl ditt intresse i här så återkommer vi så snart vi kan.

Add comment

Your comment will be revised by the site if needed.