Posted in : Citrix, Virtual Apps and Desktops Av Jonas Agblad Översätt med Google ⟶

7 years ago

Om ni inte redan har uppgraderat till de senare versionerna av Citrix XenApp/XenDesktop och kan använda Citrix Call Home får man nöja sig med att använda Scout för er kontroll av Citrix-miljön. Ni kan dock använda detta lilla tips för att enkelt  få en regelbunden automatisk kontroll med några få enkla steg!
När Citrix Scout V2.20 släpptes lade de till stöd för CLI, det innebär att man kan köra Scout via kommandon i kommandotolken (cmd.exe). Poängen med det är att nu kan man skapa script som man sedan schemalägger och kör i ett önskat intervall. När man kör kommandona första gången får man en popup-ruta att fylla i sina MyCitrix uppgifter, när man gör det laddas en token ner så att du i fortsättningen inte behöver skriva in dina uppgifter varje gång den körs. Denna token är giltig i 6 månader, sedan måste man förnya den igen.
Jag gjorde enligt följande:

Instruktioner

1. Starta CMD.exe och navigera till din Scout-mapp (om du inte har scout kan du ladda ner den här och lägg den valfritt ställe på en Citrix XenApp/XenDesktop Controller)

2. Skriv sedan ”run.exe mode=cli” och tryck enter:

3. Om ni aldrig kört detta i CLI förut kommer denna rutan komma upp, det är den som laddar ner din token som är giltig i 6 månader:

Fyll i uppgifterna och tryck ”Get Key”. (om du inte redan har ett MyCitrix konto, tryck på länken) Efter det dyker det upp en liten text längst ner som säger ”Successful”:

 
Det var allt! Nu kan man enkelt göra en schemalagd uppgift (Task Scheduler) med denna *.bat-fil!

"C:\Program Files (x86)\Citrix\Scout\Run.exe" mode=cli
Exit

Efter detta kommer det att automatiskt skickas ett mejl till den mejladress som är kopplad till ditt MyCitrix-konto!
Notera!
Det finns dock ett par nackdelar som man bör känna till:
1. Man kan endast köra denna på en Citrix XenApp eller XenDesktop Controller och man måste göra en för varje Controller man har.
2. Den fungerar inte att köra ifrån VDAer
Vill du läsa mer om Scout tryck här!
Vill du läsa mer om Call Home tryck här!

Tags : Citrix, Scout, unattended, XenApp, xendesktop

Personlig rådgivning

Vi erbjuder personlig rådgivning med författaren för 1400 SEK per timme. Anmäl ditt intresse i här så återkommer vi så snart vi kan.

Add comment

Your comment will be revised by the site if needed.