Posted in : Hyper-V, Microsoft, Windows Server Av Jonas Brammesjö Översätt med Google ⟶

7 years ago

En stor nyhet i Windows Server 2016 och Hyper-V är möjligheten att via Discrete Device Assignment vidarekoppla enheter anslutna med PCI-Express till virtuella maskiner.
Det har t.ex. sedan tidigare varit möjligt att vidarekoppla grafikkort till en VDI-infrastruktur med både XenServer och VMware vilket i sin tur har gjort det möjligt att virtualisera även de mest krävande användarnas arbetsstationer. Detta kommer alltså snart också vara möjligt med Hyper-V.
Vi satte därför i ett NVIDIA GRID K2 grafikkort i en server, installerade Windows Server 2016 Technical Preview 5 med Hyper-V och testade. Följande skärmdumpar är från en virtuell maskin som har en NVIDIA GRID K2 GPU tilldelad via Discrete Device Assignment.
1
2

Tags :

Personlig rådgivning

Vi erbjuder personlig rådgivning med författaren för 1400 SEK per timme. Anmäl ditt intresse i här så återkommer vi så snart vi kan.

Add comment

Your comment will be revised by the site if needed.