Posted in : Microsoft, Skype for Business By Jonas Back Translate with Google ⟶

7 years ago

Alla som administrerat en större Skype for Business / Lync miljö vet hur komplicerat det är att få en bra vy över event loggarna på alla servrarna. Ofta får man helt enkelt logga in på respektive server och titta på dem manuellt. På sin höjd har man en anpassad MMC för att titta i loggarna men det fungerar sådär. Ett par andra alternativ är att använda LogParser (kanske med LogParser Studio) eller Microsofts molntjänst OMS (Operations Management Suite) och dess del Log Analytics.
Det är dock inte alltid möjligt. Då finnns Skype for Business and Lync Centralised Event Viewer Tool, ett verktyg som tillåter dig att samla in event loggar från samtliga Skype for Business / Lync servrar i organisationen till en central plats. Det gör det betydligt enklare att få en översikt och filtrera ut det som är viktigt.
EventLogTool1.00_sm

Tags :

Personlig rådgivning

Vi erbjuder personlig rådgivning med författaren för 1400 SEK per timme. Anmäl ditt intresse i här så återkommer vi så snart vi kan.

Add comment

Your comment will be revised by the site if needed.