Posted in : Exchange, Microsoft, Office 365 Av Jonas Back Översätt med Google ⟶

7 years ago

Alla vet hur svårt det är att hitta en lämplig tid för ett möte där många externa parter är involverade eftersom man inte har möjlighet till att kontrollera andras kalendrar/FreeBusy som man kan internt. För konsumenter så har tjänsten Doodle varit väldigt populär men det har inte funnits något bra alternativ för företag. Microsoft har släpps FindTime som är en variant för företag.
FindTime är en add-in till Outlook för att planera möten med externa parter. Enkelt beskriver så fungerar det såhär när du ska boka ett möte:

  1. Skapa ett möte med alla deltagare, föreslå ett antal möjliga tidpunkter för mötet. Skicka detta till deltagarna.
  2. Deltagarna får ett e-mail med inbjudan och kan rösta på vilka tidpunkter som fungerar bäst för dem.
  3. Deltagarna ser också hur de andra har röstat för att hjälpa dem välja den bästa tidpunkten.
  4. När man är överens skickas en inbjudan med den tidpunkten som var bäst.

FindTime-triptych-1024x558
En sak dock, du måste köra Office 365 (din mailbox i molnet eller hybrid) för detta ska fungera. Detta är bara en av många nya funktioner Microsoft släppt på sistone som bara fungerar med Office 365.
Glöm inte bort att använda deras Uservoice för att rösta fram nya funktioner och rapportera buggar. Microsoft verkar väldigt aktiva med att använda Uservoice för att ta reda på vad de ska utveckla härnäst…

Tags : Outlook

Personlig rådgivning

Vi erbjuder personlig rådgivning med författaren för 1400 SEK per timme. Anmäl ditt intresse i här så återkommer vi så snart vi kan.

Add comment

Your comment will be revised by the site if needed.