Posted in : Imprivata, Other By Xenit Translate with Google ⟶

7 years ago

Xenits partner Imprivata har nyligen släppt version 5.2 av sitt marknadsledande system för Single Sign-On och användarautentisering, OneSign. Den nya versionen innehåller en rad förbättringar men även nya funktioner som kan förenkla vardagen för både IT-personal och slutanvändare.
Stöd för Microsoft Windows 10
Agenten som installeras på klienter stödjer nu officiellt Windows 10, vilket låter företag och organisationer att lämna allt mer åldrande uppsättningar baserat på tidigare versioner av Windows.
Stöd för Microsoft Remote Desktop Service
Utöver Citrix XenApp/XenDesktop och VMware Horizon finns det nu stöd även för Microsoft RDS, både som Remote App och som Remote PC. Alltså kan man nu även i en RDS-miljö få skrivbord och applikationer som automatiskt startar upp och följer med användare när de flyttar mellan arbetsstationer.
Självhantering av lösenord för användare
Tidigare har användare själv kunnat återställa sitt lösenord genom att ge svar på tidigare sparade frågor, mycket på samma sätt som när man glömt sitt lösenord på valfri webbsida. Nu har denna funktionalitet utökats med att även kunna visa vilka komplexitetskrav som gäller för nya lösenord samt möjlighet att låsa upp ett låst domänkonto.
Förbättrad licenshantering på tunna klienter
Tunna klienter som använder sig av Imprivata ProveID och Citrix Fast User Switching kan nu konfigureras så de istället för att starta en session automatiskt först väntar på en inloggning från användare. Detta gör att en oanvänd klient inte länge allokerar en Citrixlicens, utan att det sker först när den börjar användas.
Utökad Kerberos-integration
Integrationen med Kerberos har stärkts i denna version, vilket gör att ingen autentisering längre behöver gå via OneSign, utan att förtroende kan upprättas mot alla enheter som är betrodda av Kerberos.
Enrollment Utility
Det finns nu ett gränssnitt för slutanvändaren där de själva kan managera sina kopplade kort, fingeravtryck och sin PIN-kod utan att behöva blanda in support.
Utöver dessa finns en mängd mindre punkter, såsom stöd för fler kortläsare, starkare kryptering, mer flexibla intervall för synkronisering, stöd för Sophos Safeguard Enterprise 7, samt nya versioner av agenter och programvara från Citrix och VMware.

Xenit hjälper gärna till med både uppgraderingar och nyinstallationer av Imprivata OneSign. Vill ni ha mer information eller undrar någonting i övrigt, tveka inte att kontakta oss via e-post eller telefon. Läs även gärna vårt tidigare blogginlägg gällande Imprivata OneSign som ni finner här.

Tags :

Personlig rådgivning

Vi erbjuder personlig rådgivning med författaren för 1400 SEK per timme. Anmäl ditt intresse i här så återkommer vi så snart vi kan.

Add comment

Your comment will be revised by the site if needed.