Posted in : Exchange, Microsoft Av Jonas Back Översätt med Google ⟶

8 years ago

Office 2016 släpptes för ett tag sedan och användarna kommer säkert börja fråga efter det. För er som kör Office 365 så har Xenit noterat att funktionen Shared Activation inte alls fungerar i Office 2016 ännu utan Microsoft meddelar att den funktionen släpps i uppdateringen som dyker upp början nästa år.
office2016_logo
Men det finns ett par punkter kring Outlook 2016 för Exchange admins som är värda att känna till och de beskrivs i detalj i Exchange Team bloggen.

  • AutoDiscover måste fungera korrekt. Tidigare har man kunnat gå runt det på olika sätt men numera är det ett krav.
  • MAPI-HTTP används som nytt kommunikationsprotokoll som är mer effektivt över Internet. Mer detaljer finns här.
  • Nätverksförfrågningar i förgrunden har tagits bort. Det innebär alltså att alla nätverksförfrågningar sker i bakgrunden vilket gör att Outlook klienten inte längre ska hänga sig när man sitter på långsamma och opålitliga länkar.
  • Outlook 2016 fungerar inte tillsammans med Exchange 2007.
  • Offline cache kan nu ställas in ända ner till 3 dagar från tidigare 1 månad. Detta går även konfigurera med GPO.
  • Sökning i mailen har förbättrats. Default söks server-side index på Exchangeservern och inte bara det som finns i OST-filen. Detta kräver dock Exchange 2016 eller Office 365.
  • Autentisering har förbättrats. SSO mot Office 365 numera inbyggt och möjlighet till MFA (Multi Factor Authentication) och inget mer Basic Auth.

Det märks att Microsoft vill göra Exchange/Outlook kombinationen enklare och mer användarvänlig  genom att plocka bort gamla funktioner som historiskt sett skapat en hel del problem.

Tags : Exchange, Outlook

Personlig rådgivning

Vi erbjuder personlig rådgivning med författaren för 1400 SEK per timme. Anmäl ditt intresse i här så återkommer vi så snart vi kan.

Add comment

Your comment will be revised by the site if needed.