Tre fördelar med elektronisk identifiering för företag via BankID

Det ständigt ökande kravet på säkerhet gör en säker inloggning till en nödvändighet för många företag. En säker och smidig metod som blir alltmer populär är elektronisk identifiering via BankID. Här har vi listat tre fördelar med vår tjänst Xenit eID, elektronisk inloggning för företag via BankID.

för 7 månader sedan

Ökad säkerhet

Med BankID minimeras risken för obehörig åtkomst och bedrägeri. Det är en robust inloggningsmetod som ger trygghet för både organisationer och dess användare.

Majoriteten av bedrägerier där BankID utnyttjas sker hos e-tjänster där ”Säker Start” av BankID inte används. Säker start innebär en extra verifiering, till exempel med en rörlig QR-kod när e-tjänst och BankID används i olika enheter (i stället för den tidigare lösningen att mata in personnummer). Säker start blir krav för alla företag som använder elektronisk identifiering via BankID från och med 1 maj 2024, trots detta har flera leverantörer ännu inte detta på plats. Säker start innebär ett extra skydd för användaren för att verifiera att det verkligen är samma person som använder e-tjänsten som identifierar sig. Xenits kostnadsoptimerade SaaS-lösning för elektronisk identifiering har redan Säker start med rörlig QR-kod på plats.

Användarvänlighet

Även de allra bästa onlineshoppare kan glömma sina lösenord. Visste du att ungefär 99% av svenskar mellan 18 – 67 år använder BankID? Det gör inloggningsmetoden till en säker och smidig lösning som era användare är bekanta med.

Vid inloggning får ni användarens personnummer vilket innebär en smidig onboarding av nya användare.

Kostnadsoptimerad inloggningstjänst

Xenit eID är en molntjänst (SaaS) som ni enkelt kan integrera i er befintliga miljö. Det innebär att du inte behöver lägga tid och resurser på drift och systemförvaltning, det löser vi! Xenit tar ett helhetsåtagande för att säkerställa att funktionen alltid fungerar. Vi övervakar enheter, säkerställer funktionalitet i tjänsten och står för alla kostnader och avtal gentemot banken.

Ni betalar en fast månadskostnad för tjänsten samt per inloggning/ signering som görs. Jämför gärna våra priser med andra!

Läs mer om tjänsten här.