Simon Gottschlag blir Xenits andra Microsoft Most Valuable Professional

Vi är extra stolta! Xenits CTO Simon Gottschlag blir den andra på Xenit som får utmärkelsen Microsoft Most Valuable Professional (MVP). Microsoft MVP tilldelas experter som ligger i teknisk framkant och som med stort engagemang delar med sig av sin kunskap.

för 1 år sedan

Simon har varit med på Xenits resa sedan starten 2009 och personifierar Xenits kultur där han från vår service desk klättrat genom olika teknikområden, team och ansvarsområden för att idag inspirera och coacha alla våra tekniska specialister som vår CTO.

 

Varje år utser Microsoft deras Most Valuable Professionals. Gemensamt för de som får utmärkelsen är att de har en djup kunskap inom Microsofts produkter och tjänster, är snabba på nya teknologier och kan använda olika plattformar, produkter och lösningar för att lösa verkliga problem.

– För att bli utsedd till Microsoft MVP måste man vara exceptionellt duktig och driven, man ska brinna för den senaste tekniken och dela med sig av sin expertis till branschkollegor och kunder. Simon stämmer verkligen in på den beskrivningen då han driver oss framåt med passion, omtanke och ett stort leende! Vi är jätteglada och stolta över att ha inte bara en utan två MVP på Xenit, säger Linda Woxneborn, VD på Xenit.

Vi passade på att ställa lite frågor till Simon för att höra hur han känner kring sin utmärkelse.

 

Varför tror du att du fick utmärkelsen MVP?

” Jag har alltid varit med och tänjt på gränserna för Azure-tjänster och vad som är möjligt med dem, men på senare tid har det varit svårare att arbeta nära Microsoft och ingenjörerna för att både ge och ta emot feedback om projektens framtid. Som ett exempel har jag utvecklat en GitOps-motor för Azure Container Apps som ett open source-projekt, men det är svårt att komma i kontakt med teamet på Microsoft för att förstå hur de tänker om framtiden och om detta tillför ett bredare värde till erbjudandet eller inte. Jag vill kunna samarbeta närmare med teknikteamen för att se till att vi skapar de verktyg med öppen källkod som communityn behöver, samt förstå vad teamen gör själva, för att se till att jag inte lägger ner tid på saker som teamen kommer att göra själva.

I övrigt känner jag att MVP-communityn är inbjudande och att vara en del av den får mig att komma i kontakt med fler likasinnade och dela kunskap med varandra.

Xenit har som mål att bli den största och snällaste cloudpartnern. Som en del i detta satsar Xenit mycket på att dela med sig av sin kunskap, bland annat genom öppen källkod.

Kontakta oss så hjälper vi dig med dina frågor om våra Molntjänster Läs mer om Xenits Molntjänster

Kom i kontakt med Simon:

Simon Gottschlag, CTO
simon.gottschlag@xenit.se
Telefon: 010-707 35 04

Om Xenit

Xenit är ett tillväxtbolag med tjänster inom cloud och digital transformation. Våra engagerade specialister inspirerar, utmanar och vägleder företag och organisationer till molnet – alltid med affärsnytta och slutanvändarens frihet i fokus. För mer information, besök: https://www.xenit.se/

Vill du veta mer om våra tjänster inom Cloud och Kubernetes, läs vidare här 🖐🏼