Medarbetarcase – Jimmy Dao

för 3 år sedan

Jimmy Dao – DevOps Team Leader & Engineer

Xenit är fantastiskt på det sättet att vi medarbetare får så stora möjligheter att jobba med det vi brinner mest för! Det finns inga begränsningar kring din egen utveckling så länge du är driven och visar vart du vill.

Hur kom du i kontakt med Xenit första gången?

Redan första gången jag kom i kontakt med Xenit var som leverantör och det jag hörde och upplevde av Xenit var att det fanns väldigt bra utvecklingsmöjligheter. Så för mig var det en självklarhet att söka mig till Xenit när jag såg att det fanns en ledig tjänst och sen dess har Xenit verkligen levt upp till mina förväntningar!

På vilket sätt har Xenit levt upp till dina förväntningar?

Xenit är fantastiskt på det sättet att vi medarbetare får så stora möjligheter att jobba med det vi brinner mest för! Det finns inga begränsningar kring din egen utveckling så länge du är driven och visar vart du vill.

Ser man till exempel på min egen resa så började jag som molntjänst- och nätverkstekniker. Under min första tid på Xenit så bildades team DevOps och jag fick möjligheten att ingå i det teamet. Det var en möjlighet att jobba med något helt annat och jag lärde mig otroligt mycket om bland annat kubernetes och molntjänster. Det i sin tur har lett till att jag idag är Team Leader för Team DevOps.

Jag är jätteglad att jag fick förtroendet att ta mig an den ledarrollen! Rollen har växt väldigt mycket på mig och nu är ledarskap det som jag tycker är allra roligast att jobba med. Det som motiverar mig i rollen är att få hjälpa och stötta mina kollegor att utvecklas. Mitt mål är att göra teamet så pass självstyrande så att min roll som Team Leader inte längre behövs, när vi når dit så har jag lyckats!

Hur är det att jobba på Xenit?

Det jag tycker genomsyrar Xenit är att det inte finns någon prestige i vem som är bäst, vem som är senior eller junior. Vi alla hjälps åt och stöttar varandra. Vi är måna om att göra bra ifrån oss individuellt, som ett team och som ett bolag. Vi alla jobbar mot samma mål! Kulturen här är verkligen något unikt och jag tycker det är fantastiskt att den håller sig stark samtidigt som vi växer.

Jag skulle nog inte kunna få en bättre arbetsgivare. Utvecklingsmöjligheterna är oändliga, sammanhållningen med kollegorna är outstanding och ledningen är väldigt transparent i sin kommunikation, vilket gör att man verkligen känner sig som en del av Xenit.