Medarbetarcase – Hanessa Milaszewski, Tekniker

för 5 år sedan

Berätta om vad du gör på Xenit

I rollen som Juniortekniker på Xenit är mitt huvudsakliga åtagande inom vår servicedesk. Det innebär att jag är en del utav den första kontaktytan mot våra kunder. Jag sysslar med allt från teknisk support åt slutanvändare till dokumentation och övervakning. I rollen assisterar jag även de andra specialisterna hos oss med att felsöka större incidenter och/eller att testa nya tekniska lösningar.

Hur kommer det sig att du började hos Xenit?

Min resa till Xenit inleddes ganska plötsligt, redan som 17 åring faktiskt. Då läste jag andra året på gymnasiet och förberedde mig inför den obligatoriska praktikperioden inom linjen. Jag fick information tidigt under läsåret om att min dåvarande mentor matchat ihop mig med Xenit där jag skulle utföra min praktik. Det visade sig vara en fullträff eftersom jag omedelbart stortrivdes med såväl arbetsuppgifterna som med kollegorna och gemenskapen på kontoret. Så pass att jag längtade efter att få fullfölja praktiken under tredje läsåret.

Sista praktikdagen bjöd glädjande nog på ett anställningskontrakt, och sedan dess har jag följt Xenits karriärsprogram för att i snabb takt samla på mig erfarenheter som krävs för att bli en mer kompetent tekniker inom digital infrastruktur.

Vilka egenskaper är bra att ha som juniortekniker?
Att vara Juniortekniker innebär nödvändigtvis inte att du ska besitta en gedigen IT-erfarenhet. Det handlar mer om att visa prov på att man lär sig fort och att man ständigt har viljan att bli vassare inom sina fokusområden. Det blir extra viktigt med tanke på hur snabbt utvecklingen går inom IT-branschen, så det gäller att hänga med förstås. Eftersom vi har mycket kundkontakt är det naturligtvis också bra att vara en socialt lagd person.

Jobbet som juniortekniker är också mycket varierande, ingen dag är den andra lik. Ena dagen kan fokus vara att coacha kollegorna och andra dagen sitter man hos kund för att hjälpa till med såväl incidenter som installationer. Det är just denna variation som gör jobbet som juniortekniker extremt spännande.

Hur är det att jobba på Xenit?

Xenit är en arbetsplats som sticker ut på flera sätt. Oavsett vilken roll man har inom bolaget så får alla komma till tals och vara med och påverka delar av organisationen. Det märks bland annat genom frekventa medarbetarsamtal och genom de tydliga kanaler som finns för medarbetare att framföra sina åsikter via. Det är högt tempo på Xenit och vi är ett gäng unga och tävlingsinriktade personer. Men känslan av att vara del av ett dream team både inom och utanför arbetet gör det hela riktigt roligt och extremt motiverande.