AI i molnet med Microsoft och Cloud Software Group

Nyligen meddelade Microsoft och Citrix (en del av Cloud Software Group) att det stärker sitt samarbete med ett nytt åttaårigt strategiskt partnerskap. Partnerskapet kommer revolutionera molnlösningar och generativ AI för över 100 miljoner människor.

för 1 månad sedan

Nu väntar revolutionerande lösningar för AI i molnet med Microsoft och Cloud Software Group

– Xenit har ledande kompetens inom AI och moderna digitala arbetsplatser, byggda på teknologier från bland annat Microsoft och Citrix. Därför är vi såklart jätteglada över nyheten om det förnyade partnerskapet som kommer innebära nya innovativa lösningar för moln, virtuella skrivbord och AI, tre av Xenits absolut starkaste områden, säger Adam Clark, Head of Technology på Xenit.

Partnerskapet mellan Microsoft och Cloud Software Group syftar till att öka produktiviteten och innovationen inom AI. I stället för att konkurrera kombinerar de sina styrkor för att leverera oöverträffat värde och innovation för sina kunder. Inom ramen för partnerskapet är Citrix den föredragna lösningen för Microsoft Global Azure Partner för Enterprise Desktop as a Service (DaaS) vid samarbete med gemensamma Azure-kunder.

Företagen kommer gemensamt att stödja kundframgång, erbjuda skräddarsydda lösningar, expertvägledning och stöd för att påskynda kundernas molnresor. Dessutom kommer Citrix att använda Microsoft Azure som sin föredragna molnlösning, vilket ger Citrix kunder de omfattande fördelarna med Citrix-plattformen, kompletterat med Azure Virtual Desktop och Windows 365.

– Xenit har mycket nära samarbeten med både Microsoft och Cloud Software Group, med vår ledande kompetens inom Azure, Microsoft 365 och Citrix. Det stärkta samarbetet mellan Microsoft och Cloud Software Group ger många positiva fördelar för våra kunder. Det innebär bland annat en ökad säkerhet och en mer integrerad och optimerad molnbaserad skrivbordslösning. För oss på Xenit innebär det att vi kommer kunna erbjuda erbjuda än mer stabila och innovativa lösningar baserade på teknologier från Microsoft och Citrix. Dessutom kommer vi förhoppningsvis inom en snar framtid få se helt nya innovativa moln- och AI-lösningar för slutanvändarna, säger Adam Clark, Head of Technology.

Tack vare Xenits täta samarbete med Microsoft och Citrix och ledande kompetens inom virtuella applikationer har vi en unik möjlighet att erbjuda vissa kunder sponsrade förstudier och införandeprojekt. Kontakta oss om du vill veta mer.


Läs mer här (Microsoft)

Läs mer här (Citrix)

För mer information:

Stina Perbo Utas, Marketing Specialist
stina.perbo@xenit.se
Telefon: 010-707 35 16

Om Xenit
Xenit är ett tillväxtbolag med tjänster inom cloud, modern work och intelligence. Våra engagerade specialister inspirerar, utmanar och vägleder företag och organisationer till molnet – alltid med affärsnytta och slutanvändarens frihet i fokus.