Snabb och modern drift med support 24/7

Sweet Systems är ett stockholmsbaserat mjukvarubolag som utvecklar smarta och snygga lösningar som digitaliserar arbetet för sälj-, service- och marknadsavdelningar. Därför är det en självklarhet att de vill ha en modern, snabb och säker drift i Microsoftmolnet Azure, med alla de senaste funktionerna.

– Som mjukvarubolag har IT en väldigt självklar del i vår affärsmodell. IT är vårt DNA. Vi andas IT och vi måste ha den bästa digitala lösningen i Sverige! Vi har en fantastisk produkt men för att kunna erbjuda en fantastisk helhetstjänst till våra kunder behöver vi också kombinera den produkten med Sveriges bästa driftstöd, säger João Bentes, IT Operations Manager på Sweet Systems AB.

Utmaning

Sweets tjänst inkluderar både deras produkt men också driften av den. Samtidigt som de hela tiden utvecklar sin produkt behöver de även säkerställa att de har en digital infrastruktur som fungerar. En digital infrastruktur som är modern, snabb och säker.

– Vi ville fokusera på vår kärnverksamhet; att utveckla vår plattform. Men för att vår plattform ska fungera så måste vi ha en modern drift, vi måste vara snabba, erbjuda 24/7 support och anpassa oss efter alla Microsoft Azures senaste funktioner. Vi behövde någon som kunde ta hand om dessa bitar åt oss. Därför började vi vårt samarbete med Xenit, fortsätter João Bentes.

När Sweet började leta efter en IT-partner upplevde de svårigheter med att hitta en leverantör som passade just dem. Många IT-leverantörer fokuserade på stora företag och sina egna datacenter, beskriver João Bentes;

– Innan vi hittade Xenit så kämpade vi verkligen med att hitta en partner som förstod oss. Vi upplevde inte att någon av de vi pratade med verkligen kunde lösa våra problem. Vi ville ha mer än en driftleverantör, vi ville ha ett partnerskap som vi kan växa med. Tillväxtbolag behöver en IT-partner som de kan prata med och som förstår dem. Och just det partnerskapet fick vi av Xenit från dag ett, säger João.

Lösning

24/7 Support och Xenit CloudOps Microsoft Azure

– Tack vare Xenit har vi nu 24/7 support av vår drift. Om vi någon gång stöter på ett problem så är Xenit direkt där och fixar det, säger João Bentes.

Nu tar Sweet Systems nästa steg i sitt samarbete med Xenit genom Xenit CloudOps för Microsoft Azure

– Vi har nu även en lösning för vår andra stora utmaning, att säkerställa en snabb drift och snabb onboarding av våra nya kunder. För att kunna erbjuda våra kunder detta måste vi ha en modern och uppdaterad digital infrastruktur som följer alla Microsofts rekommendationer. Just därför valde vi att stärka vårt samarbete med Xenit genom Xenit CloudOps Microsoft Azure, fortsätter João Bentes.

Linus Lindström, VD på Xenit, ser också många fördelar med det fördjupade samarbetet.

– Med Xenit CloudOps får Sweet full kontroll över deras drift utan att behöva göra något. De kan istället fokusera på de dem är bäst på, att ge sina kunder smarta och snygga lösningar som digitaliserar arbetet för sälj-, service- och marknadsavdelningar. Sweet är ett företag som förstår konkurrensfördelarna med en riktigt bra digital miljö. Det är verkligen ett inspirerande företag att ha förmånen att jobba för, säger Linus.

Läs mer om tjänsten

Resultat

En riktigt bra produkt kombinerat med ett riktigt bra driftstöd gör att Sweet Systems kan erbjuda sina kunder en ännu bättre tjänst.  

– Vi har precis tagit nästa steg med Xenit CloudOps och vi kan redan se ett positivt resultat. Xenit har bland annat gett oss värdefull input kring hur vi ska förbättra vår digitala infrastruktur och hur vi kan vara mer kostnadseffektiva, säger João Bentes.

Nu ser både Xenit och Sweet fram emot ett fortsatt partnerskap. João Bentes fortsätter;

– Xenit är verkligen bra på de dem gör. Jag kan känna deras erfarenhet och kompetens under våra workshops. Deras specialister kan översätta våra behov till lösningar. Alla har tid att lyssna och förstår mig, det spelar ingen roll vem jag vänder mig till. Det handlar inte om en specifik person, det är Xenits attityd och värderingar som gör dem speciella, avslutar João.

Om Sweet Systems AB

Sweet Systems är ett innovativt mjukvarubolag med stora ambitioner och en vision om att automatisera dina affärer på riktigt.

Sweet Systems utvecklar smarta och snygga lösningar som digitaliserar arbetet för sälj-, service- och marknadsavdelningar. Målet är att du, med hjälp av Sweet, ska effektivisera ditt arbete så att det tillför ett mervärde för dig och din verksamhet. För säljorganisationen är detta mervärde ökad försäljning medan för supportavdelningen är det nöjdare kunder.

Till sweetsystems.se