Mål

Virtuella skrivbord var som helst

Utmaning

Ineffektiv och osäker filhantering

RSM Göteborg bildades genom att tre mindre enheter slogs ihop. Sammanslagningen resulterade i tre olika IT-system och då företaget saknade VPN förbindelse kunde personal som jobbade hemifrån inte komma åt filer på kontorets servrar.

Det var en enda röra. Revisorerna tillbringar mycket tid ute hos kunderna och vid varje besök var de tvungna att kopiera över filer från servern till sin dator och sedan tillbaka igen”, säger Fredrik Högström, IT-chef på RSM.

 

Utöver ineffektiv filhanteringen som ofta innebar förseningar för kunden så var RSM dessutom tvungna att på varje enskild dator uppdatera applikationer separat.

 

Lösning

Virtuella skrivbord

Tillsammans med Xenit ersatte RSM de tre befintliga IT-systemen med Citrix Workspace Suite, en lösning som ger personalen tillgång till sina virtuella skrivbord oavsett var de befinner sig. Hos kund kan personalen använda sina bärbara datorer eller få tillgång till RSM:s system direkt från kundens datorer. De kan också använda en personlig enhet när de är hemma eller på resande fot. Åtkomsten är säkrad med tvåfaktorsautentisering med engångskoder.

Det var ett givet val. Nu behöver vi inte längre bära omkring på mappar med papper och förlita oss på e-post och USB för att dela information”, fortsätter Fredrik Högström.

Läs mer om tjänsten

Resultat

Snabb och säker lösning

Tack vare den nya lösningen har RSM:s personal alltid tillgång till rätt information. Snabbt, enkelt och säkert.

Revision och bokföring bygger på tillit och förtroende. 95 procent av våra nya kunder kommer via rekommendationer och att vi kan vara så effektiva och professionella ger oss konkurrensfördelar”, säger Fredrik Högström.

 

Trots att företaget nu är dubbelt så stort, har IT-avdelningens arbetsbelastning minskat. Idag räcker det med en uppdatering i datacentret, istället för att uppdatera varje enskild dator.

Den största fördelen är att RSM:s personal kan arbeta var som helst och på vilken enhet som helst utan att jag behöver bekymra mig om enskilda konfigurationer”, säger Fredrik Högström.

RSM Göteborg är medlem i RSM, ett globalt nätverk inom revision, skatt och rådgivning. Nätverket har runt 41 000 medarbetare på 800 kontor i 120 länder.