Mål

Molnbaserad lösning med global prestanda

Utmaning

Långa avstånd

De senaste åren har Nudie Jeans gått från att använda externa distributörer till att ha egna säljorganisationer runt om i världen. Samtidigt som det ger mer kontroll över verksamheten, kan avståndet skapa utmaningar när anställda behöver tillgång till företagets affärssystem. Det blev tydligt när Nudie Jeans startade upp sin verksamhet i USA.

”Avståndet gjorde det komplicerat och vi fick prestandaproblem. Våra nya medarbetare kunde inte arbeta effektivt mot våra system och produktiviteten blev lidande”, säger Martin Sandklef, IT-ansvarig på Nudie Jeans.

Lösning

Nudie Jeans samarbetar sedan flera år tillbaka med Xenit. Istället för att investera i lokala servrar i USA, föreslog Xenit att Nudie Jeans skulle använda en molnbaserad IT-infrastruktur för USA-kontoret. Genom att installera Citrix XenApp för virtuella skrivbord i Microsofts molntjänst Azure, speglas Nudie Jeans verksamhetssystem i Göteborg och medarbetarna i USA får snabbt och enkelt få tillgång till de filer och system de behöver.

”Med det virtuella skrivbordet har vi verkligen fått en användarvänlig IT-miljö. De anställda i USA kan komma åt våra system oavsett vilken enhet de jobbar på. Det kan vara en laptop eller en surfplatta”, säger Martin Sandklef.

Läs mer om tjänsten

Resultat

Prestanda och skalbarhet

Säljorganisationen i USA har nu samma tillgång till Nudie Jeans system som de anställda i Göteborg. De kommer åt affärs- och ordersystemet utan fördröjningar och kan enkelt lagra och dela dokument och filer. Eftersom alla uppdateringar görs i Sverige, är IT-hanteringen både enkel och kostnadseffektiv. Lösningen är skalbar, vilket också gör det enkelt för Nudie Jeans organisation att växa, både i USA och på andra ställen i världen.

”Prestanda och skalbarhet är avgörande. Nästa steg blir att lämna on premise och gå över till en helt molnbaserad lösning för alla marknader”, säger Martin Sandklef.

Nudie Jeans är ett svenskt jeansföretag som grundades 2001 i Göteborg. Företaget har idag många egna kontor och butiker runt om världen och den globala organisationen växer snabbt. Varumärket finns i ett 50-tal länder.