Azure CloudOps

Med Xenit Azure CloudOps får ni en cloudpartner som sköter grunddesign, infrastruktur, säkerhet, styrning, uppsättning, förvaltar, tillgängliggör och administrerar alla centrala och nödvändiga delar av Azure.

Offert*

*Baseras på antalet tenants och regioner.

Kom igång
Design

Design

Microsoft Cloud Adoption Framework - Enterprise Scale by Xenit

Support

Support

Support via Xenit Servicedesk

Knowledge base

Kritisk incidenthantering

Problem Management

Support SLA

Beredskap 24/7

Tillval
Drift

Drift

Hälsokontroller

Omvärldsbevakning

Role Base Access Control

Övervakning

Efterlevnad

Policies

Landing Zone

Beställning

Landing Zone - Basic Operations

Beställning

Sandbox

Beställning

ExpressRoute

Beställning

VPN / IPSEC

Beställning
Kundutveckling

Kundutveckling

Continuous Service Improvement

Landing zone - Resource planning

Tillval

Tekniskt forum

Innovation

Förvaltning

Förvaltning

Leveransuppföljning

Rapporter, Dashboards och BI

Microsoft Cloud Adoption Framework

Xenit Azure CloudOps utgår från Microsoft Cloud Adoption Framework. Cloud Adoption Framework är en beprövad samling dokumentation, vägledning och metoder för molnanpassning för företag. En grundläggande komponent i Xenit Azure CloudOps är Xenits tolkning av Azure Enterprise Scale Architecture. Det är ett ramverk av kod, konfigurationsinställningar, verktyg samt dokumentation för att facilitera och accelerera kunders nyttjande av Microsoft Azure.

Azure CloudOps

För att…

  • Tjänsten gör det enklare att kostnadsoptimera er Azure miljö, få ökad kostnadskontroll och stoppa dyra köp redan innan de skett.
  • IT avdelningen blir en enabler istället för en blocker. Ni sätter upp spelreglerna så att alla kan konsumera funktioner och tjänster i Azure snabbare, enklare och säkrare.
  • Gör det lätt att göra rätt. Med Xenit Azure CloudOps gör ni det enklare för alla att nyttja tjänster och funktioner i Azure.
  • Bara i år har över 2000 förändringar skett i Microsoft Azure. Vi utvecklar kontinuerligt vårt ramverk för att alltid följa de senaste teknologierna och good practice.
  • Er IT-avdelning får full kontroll på er Azure miljö. Vi sätter tillsammans upp riktlinjer, krav och rättigheter som gäller för hela organisationen. Tjänsten innehåller automatisk backup och IT-skydd.
  • Xenit har ledande kompetens inom Azure och är Microsoft guldpartner inom flera områden. Med vår ledande kompetens är vi en drivkraft och partner för fortsatt innovation.

Vi gör det lätt

att göra rätt!

Vi vet att många företag stöter på utmaningar när de flyttat till Azure. Utmaningar såsom skenande kostnader i Azure och avsaknad av kontroll över vem som gör vad och varför.

Med Xenit Azure CloudOps får ni ett ramverk i Microsoft Cloud Adoption Framework som gör det lätt att göra rätt! Ni sätter upp spelreglerna och styr krav, riktlinjer och rättigheter så att era kollegor kan konsumera funktioner i Azure snabbare, enklare och säkrare samtidigt som ni har full kontroll på er miljö och era kostnader. Med vårt ramverk kan ni fokusera på det ni gillar allra mest, utveckla er kärnverksamhet!

Tillval

Beredskap

Som tillval till tjänsten erbjuder vi beredskap utanför ordinarie öppettider i Servicedesk. Detta tillval utökar tillgänglighetsnivåerna för support för att också inkludera felsökning av kritiska incidenter nattetid och helger.

Vad är Azure?

Azure är Microsofts egna molnlösning och är en av världens främsta molnplattformar. Azure innehåller över 200 moderna produkter och molntjänster. Genom att arbeta i molnet istället för på marken kan företag minska IT-kostnader, öka skalbarheten, förbättra sin prestanda, skapa automatiserade flöden, öka sin säkerhet och mycket mer.

Vad är CloudOps?

CloudOps står för Cloud Operations och innebär IT-drift i molnet. Ofta innebär begreppet automatiserade flöden i molnet, nya processer och metoder för en så enkel, snabbt och agil molnmiljö som möjligt.

Hur blir man specialist på Microsoft Cloud?

Xenit är Microsoft Gold partner inom flera områden, silverpartners i ytterligare områden samt Microsofts Advanced Specialization partner inom Azure migrering. 2020 blev vi utsedda till Årets samarbetspartner Azure på Microsofts partnergala.

På vilket sett är Xenit en IT-partner med ledande kompetens?

Ett exempel är att våra engagerade specialister har över 400 certifieringar. Vi är Microsoft Gold partner inom flera områden, silverpartners i ytterligare områden samt Microsofts Advanced Specialization partner inom Azure migrering, Kubernetes i Azure och Azure Virtual Desktop. 2020 blev vi utsedda till Årets samarbetspartner Azure på Microsofts partnergala.

Xenit Azure CloudOps

Tillgängliggör Azures funktioner och tjänster för hela verksamheten på ett tryggt och kontrollerat sätt med Xenit Azure CloudOps!

Se alla kundcase ⟶

Utvalda kundcase

Nelly är en av Nordens mest älskade modedestinationer för unga kvinnor. Varje dag inspirerar de med de hetaste trenderna och looksen genom sitt eget varumärke och noga utvalda varumärken från en internationell portfölj. Nelly lanserades 2004 och var pionjärer redan från start med fokus på digital försäljning och innovativ influencer marketing. Idag har de ett vibrerande community med 1.2 miljoner kunder och 1.3 miljoner följare på sociala medier.
Sweet Systems är ett Stockholmsbaserat mjukvarubolag som utvecklar smarta och snygga lösningar som digitaliserar arbetet för sälj-, service- och marknadsavdelningar. Därför är det en självklarhet att de vill ha en modern, snabb och säker drift i Microsoftmolnet Azure, med alla de senaste funktionerna.
En IT-infrastruktur som gör det lätt att växa

Kontakta mig!

Har du frågor eller funderingar kring våra tjänster? Hör av dig!

Nicholas Lagersten

Business Developer

0730-29 32 41
nicholas.lagersten@xenit.se

Fabio Hallerstedt

Partner Manager

0763-25 43 00
fabio.hallerstedt@xenit.se