Posted in : Applications, Citrix, FSLogix, Microsoft, Other Av Jonas Agblad Översätt med Google ⟶

6 years ago

Något som upptäckts snabbt efter uppsättningen av sin ”FSlogix Office 365 Containers”-lösning i en fleranvändarmiljö är att sök-indexeringen för Outlook i vissa miljöer görs om vid varje ny inloggning, det gäller miljöer där man har flera Session Hostar användarna kan logga in på.
Sök-funktionen i Outlook använder sig av ”Windows Search” vilket är en databas över indexeringarna på hela Operativsystemet, det är alltså inget som lagras för varje enskild användare. Det innebär t.ex.  att en Citrix miljö med flera servrar kommer en användares Outlook indexera om hela Outlook vid varje ny server man loggar in på. Detta medför en långsam sökning (tills indexeringen är klar) och en onödigt belastning på CPU som i sin tur kan påverka hela miljön negativt. Det kan bli ännu värre i de fall man använder Citrix Provisioning Services (PVS) då den uppdaterade indexeringen försvinner vid varje omstart av servern.

FSLogix to the rescue

För att komma runt detta problem finns en funktion i FSLogix som tar med din Outlook indexering i VHD-filen, på så vis har du alltid din uppdaterade indexeringsdata med dig på vilken server du än hamnar på. Du behöver ändra på två stycken registervärden för att aktivera detta, jag själv föredrar att skapa/editera en GPO för detta.
Följande två registervärden ska justeras:
HKLM\Software\FSLogix\Apps
Type:                      DWORD
Value Name:          RoamSearch
Value Data:            2
 
HKLM\Software\Policies\FSLogix\ODFC
Type:                      DWORD
Value Name:          RoamSearch
Value Data:            2
 
Hör gärna av er om ni skulle vara intresserade av eller vill veta mer om produkter från FSLogix, se gärna våra tidigare blogginlägg om FSLogix nedan:
FSLogix Profile Containers – Enkel och snabb Profilhantering
Office365 med FSLogix i en fleranvändarmiljö
OneDrive with simulated Single Sign-On
 
 

Tags : Citrix, FSLogix, FSlogix Office 365 Containers, Microsoft, Outlook, Outlook Search, Search index

Personlig rådgivning

Vi erbjuder personlig rådgivning med författaren för 1400 SEK per timme. Anmäl ditt intresse i här så återkommer vi så snart vi kan.

Add comment

Your comment will be revised by the site if needed.