Posted in : Microsoft Av Jonas Brammesjö Översätt med Google ⟶

8 years ago

Det är nästan alltid rekommenderat och en mycket god idé att placera sina databaser på en Microsoft SQL Server som i någon form är högt tillgänglig. Det är tyvärr ganska vanligt att till exempel databaser för Citrix XenApp, XenDesktop och Microsoft Remote Desktop Services hamnar på en SQL Express eller annan SQL Server som inte är högt tillgängligt. Orsaken brukar vara att en högt tillgänglig Microsoft SQL Server har förknippats med höga licenskostnader då hög tillgänglighet har krävt Enterprise-licenser.
Sedan Microsoft SQL Server 2014 har det dock varit möjligt att med Standard-licenser få en grundläggande högt tillgänglig Microsoft SQL instans baserad på Windows Server Failover Clustering (WSFC) och SQL Server AlwaysOn Failover Cluster Instances (FCI).
Med FCI placeras SQL-Instansen på en delad disk i en WSFC-resurs med minst två noder. FCI är aktiv/passiv vilket innebär att endast en nod äger instansen åt gången. Ifall något händer med den primära noden tar en annan nod automatiskt över instansen utan att anslutna system påverkas.
Kontakta gärna oss om du vet med dig att du har system som ligger på en SQL Server som inte är högt tillgänglig på grund av kostnadsskäl.
 

Tags : AlwaysOn, Failover Cluster Instances, FCI, Microsoft, SQL

Personlig rådgivning

Vi erbjuder personlig rådgivning med författaren för 1400 SEK per timme. Anmäl ditt intresse i här så återkommer vi så snart vi kan.

Add comment

Your comment will be revised by the site if needed.