Xenits medarbetare Philip Laine blir Microsoft Most Valuable Professional

Xenits DevOps Engineer Philip Laine har blivit utnämnd till Microsoft Most Valuable Professional (MVP). Microsoft MVP tilldelas experter som ligger i teknisk framkant och som med stort engagemang delar med sig av sin kunskap.

för 5 månader sedan

Xenits DevOps Engineer Philip Laine har blivit utnämnd till Microsoft Most Valuable Professional (MVP). Microsoft MVP tilldelas experter som ligger i teknisk framkant och som med stort engagemang delar med sig av sin kunskap.

Varje år utser Microsoft deras Most Valuable Professionals. Gemensamt för de som får utmärkelsen är att de har en djup kunskap inom Microsofts produkter och tjänster, är snabba på nya teknologier och kan använda olika plattformar, produkter och lösningar för att lösa verkliga problem.

– För att bli utsedd till Microsoft MVP måste man vara exceptionellt duktig och driven, man ska brinna för den senaste tekniken och dela med sig av sin expertis till branschkollegor och kunder. Philip stämmer verkligen in på den beskrivningen och vi är jätteglada och stolta över att ha en MVP på Xenit, säger Linus Lindström, vd på Xenit.

Philip är bland annat maintainer (mjukvaruförvaltare) för Flux v2, ett projekt i öppen källkod som möjliggör utrullning av applikationer till Kubernetes enligt GitOps metodiken. Ett av hans fokusområden är att jobba med integrationer mellan Flux och andra Azure tjänster.

– Det känns jättekul att få utmärkelsen som Microsoft MVP. Jag tror verkligen på att ge tillbaka till community genom öppen källkod, meetups, föreläsningar och så vidare. Nu ser jag fram emot att fortsätta testa mig fram med nya Microsofteknologier och dela med mig av nya lösningar och förbättringar, säger Philip Laine, DevOps Engineer på Xenit.

  Xenit har som mål att bli den största och snällaste cloudpartnern. Som en del i detta satsar Xenit mycket på att dela med sig av sin kunskap, bland annat genom öppen källkod.

  – Vi tror verkligen på att dela med oss till community, bland annat är hela vårt ramverk Xenit Kubernetes Framework byggd på öppen källkod. Philip är en riktig stjärna på att dela med sig av sin kunskap, bland annat genom våra Meetups, som talare på KubeCon och som maintainer för Flux-projektet. Hans engagemang har lett till flera samarbetsprojekt med Microsoft och andra molnpartners världen över där vi bidrar med vår ledande expertis, avslutar Simon Gottschlag, CTO på Xenit.

   Xenit har sedan tidigare ett mycket nära samarbete med Microsoft och är Microsoft Gold Certifierad Partner inom åtta områden samt Microsofts Advanced Specialization partner inom Azure migrering och Azure Virtual Desktop.

   Om Xenit

   Xenit är ett tillväxtbolag med tjänster inom cloud och digital transformation. Våra engagerade specialister inspirerar, utmanar och vägleder företag och organisationer till molnet – alltid med affärsnytta och slutanvändarens frihet i fokus. För mer information, besök: https://www.xenit.se/

   Läs mer om Microsoft MVP: https://mvp.microsoft.com/en-us/