Xenits medarbetare får unik utmärkelse

IT-företaget Xenit är sedan tidigare förknippat med att satsa på unga talanger direkt från gymnasiet och högskolan. Med ung personal och särskilt drivna medarbetare skapas en unik kultur. Säkerligen är det en del av förklaringen till att Simon Gottschlag, 26 år, som ensam svensk blivit utsedd till världens yngsta Citrix Technology Professional (CTP) av Xenits nyckelpartner, leverantören Citrix.

för 4 år sedan

IT-företaget Xenit är sedan tidigare förknippat med att satsa på unga talanger direkt från gymnasiet och högskolan. Med ung personal och särskilt drivna medarbetare skapas en unik kultur. Säkerligen är det en del av förklaringen till att Simon Gottschlag, 26 år, som ensam svensk blivit utsedd till världens yngsta Citrix Technology Professional (CTP) av Xenits nyckelpartner, leverantören Citrix Systems Inc.

– Att få den här utmärkelsen av Citrix är fantastiskt. Det är ett resultat av extremt hårt och fokuserat arbete, säger Simon Gottschlag seniorkonsult på Xenit och nyutnämnd CTP.

Xenit är ett nytänkande och snabbt växande IT-företag med tjänster inom digital infrastruktur. På Kungstorget 7 i Göteborg arbetar idag 25 medarbetare med en medelålder på 28 år. Trots sin unga ålder är konsulterna några av världens främsta och mest erfarna inom sitt område.

Särskiljande kultur

Xenit vill vara en arbetsplats som attraherar, utmanar och vidareutvecklar unikt talangfulla och driftiga individer. Ett högt tempo, en låg medelålder och ständig strävan efter förbättring skapar en positiv energi och bygger en särskiljande kultur.

– Att Simon får den här utmärkelsen, dessutom som yngst av alla CTP och ensam svensk, är väldigt roligt. Vi har en tävlingsinriktad kultur och vi strävar alltid efter att vara bäst på det vi gör. Utnämningen är kvitto på det och vi önskar att det inspirerar fler hos oss men också andra i branschen. Vi behöver det här klimatet, viljan att bli riktigt duktig för att klara av framtidens digitala utmaningar, säger Linus Lindström, VD.

Unik i världen

I år utsåg den amerikanska mjukvaruleverantören endast åtta nya CTP:er världen över som under ett års tid, till nästa uttagsprocess, får ett särskilt uppdrag att fortsätta sprida kunskap, erfarenhet och inspiration till andra experter inom rådet. I gengäld blir CTP:erna lyssnade till och får unik kunskap och särskild tillgång till Citrix produkter.

För att fortsätta främja intresset för specialistkunskap inom digital infrastruktur har Xenit ett karriärprogram och samarbete med flera IT-gymnasier och erbjuder praktikplatser till elever under utbildningen.


– Det är ett sätt att skapa en tidig relation med kandidater inför karriärprogrammet. Vi vill också skapa ett intresse för branschen, marknaden och den nisch vi arbetar inom i stort. Vi behöver fler riktigt duktiga IT-specialister i Sverige avslutar Linus.

Läs Simon Gottschlags blogginlägg på Xenits teknikblogg https://tech.xenit.se

Läs mer om Citrix Technology Professionals 2017 på https://www.citrix.com/blogs/2017/01/31/welcome-ctp-class-of-2017/

Läs mer om Citrix CTP generellt på https://www.citrix.se/community/ctp/