Xenit växer med ny försäljningschef

Patrik Krusell blir försäljningschef på Xenit. I uppdraget ingår att bygga upp en ny försäljningsorganisation och stärka erbjudandet till kunderna.

för 2 år sedan

Patrik Krusell blir försäljningschef på Xenit. I uppdraget ingår att bygga upp en ny försäljningsorganisation och stärka erbjudandet till kunderna.

IT-företaget Xenit befinner sig i en stark expansionsfas. Omsättningstillväxten 2019 landade på 25 procent och prognosen för 2020 ligger på 20 procent, vilket resulterat i en omsättning på cirka 80 miljoner kronor.

– Vi vill fortsätta växa. För att kunna göra det behöver vi en försäljningsorganisation som kan jobba strukturerat och fokuserat med våra kunder. Vi vill försäkra oss om att de får en så bra upplevelse som möjligt, säger Linus Lindström, vd på Xenit.

Patrik Krusell har lång och bred erfarenhet från IT-sektorn. Han kommer närmast från en tjänst som Key Account Manager på IT-företaget Atea där han jobbade i nio år.

– Vi är väldigt glada över den här rekryteringen och att Patrik Krusell ska vara med och utveckla Xenit framåt. Att han valt oss är ett bevis på att vi har ett bra erbjudande och affärsmodell, säger Linus Lindström. 

Som försäljningschef kommer Patrik Krusell ansvara för att bygga upp, coacha och utveckla Xenits säljteam.

– Det känns otroligt kul och inspirerande att få vara med och bidra med mina erfarenheter på Xenit. Det är ett spännande företag med väldigt kompetent personal som alltid har hög kvalitet på sina leveranser, säger han.

Patrik Krusell tillträdde sin tjänst den 2 mars och ingår i Xenits ledningsgrupp.