Xenit erbjuder ny tjänst för Microsoft Azure CloudOps

Xenit lanserar idag en efterfrågad CloudOps-tjänst för Microsofts molntjänst Azure. Tjänsten är baserad på Microsoft Cloud Adoption Framework och Azure Enterprise Scale. Med Xenit Azure CloudOps hjälper Xenit sina kunder att använda och nyttja Azures tjänster och funktioner på ett tryggt och säkert sätt.

för 3 månader sedan

Xenit lanserar idag en efterfrågad CloudOps-tjänst för Microsofts molntjänst Azure. Tjänsten är baserad på Microsoft Cloud Adoption Framework och Azure Enterprise Scale. Med Xenit Azure CloudOps hjälper Xenit sina kunder att använda och nyttja Azures tjänster och funktioner på ett tryggt och säkert sätt.

– Vi vet att många företag stöter på utmaningar när de flyttat till Azure. Utmaningar såsom skenande kostnader och avsaknad av kontroll över vem som gör vad och varför. Vår tjänst gör det lätt att göra rätt. Vi sätter tillsammans med våra kunder upp spelreglerna för hela organisationen med krav, riktlinjer och rättigheter så att hela organisationen kan nyttja funktionerna i Azure snabbare, enklare och säkrare samtidigt som våra kunder får full kontroll över sin Azuremiljö och sina kostnader, säger Linus Lindström, vd, Xenit.

Tjänsten är baserad på Microsoft Cloud Adoption Framework, en beprövad samling dokumentation, vägledning och metoder för molnanpassning för företag. En grundläggande komponent i tjänsten är Xenits tolkning av Azure Enterprise Scale, ett ramverk för att hantera och accelerera kunders nyttjande av Microsoft Azure.

– Som Microsoft guldpartner med ledande kompetens inom Azure känns det som en självklarhet att ta fram en paketerad tjänst för Azure CloudOps. Det här har varit en efterfrågad tjänst från många av våra kunder och tack vare vår design kan nu fler kunder dra nytta av kraften med Microsofts molntjänst, säger Linus Lindström, vd på Xenit.

  Läs mer om Xenit Azure CloudOps.

  Xenit Azure CloudOps är en standardiserad förvaltningstjänst av Azure genom Xenits ramverk baserat på Microsoft Cloud Adoption Framework och Enterprise Scale. Tjänsten gör det enklare för organisationer och företag att använda alla Azures tjänster och funktioner, kostnadsoptimera samt kontrollera sin Azuremiljö för styrning och efterlevnad. Genom tjänsten tar Xenit ansvar för grunddesign, infrastruktur, säkerhet, styrning, uppsättning, förvaltning samt tillgängliggör och administrerar alla centrala och nödvändiga delar av Azure.

  – Är det någonting vi har lärt oss från de senaste åren så är det att företag och organisationer måste bli snabba i sin omställning när omvärlden förändras samt att möjligöra för intelligent modernisering och innovation inom sin verksamhet. Detta möjliggörs genom Azure. Och tack vare lösningar som Xenits Azure CloudOps i kombination med vår nya datacenterregion i Sverige kan kunderna nyttja kraften i molnet mer hållbart och än smidigare och säkrare än någonsin, säger Annica Wallenbro Stojcevski, affärsområdeschef för Moln & AI på Microsoft Sverige.

  För mer information:

  Linus Lindström, vd
  linus.lindstrom@xenit.se
  Telefon: 010-707 35 00

  Om Xenit

  Xenit är ett tillväxtbolag med tjänster inom cloud och digital transformation. Våra engagerade specialister inspirerar, utmanar och vägleder företag och organisationer till molnet – alltid med affärsnytta och slutanvändarens frihet i fokus. För mer information, besök: https://www.xenit.se/