Xenit blir Gasellföretag för tredje gången

För tredje gången på sex år är Xenit med på Dagens industris lista över snabbväxande företag. För att kvalificera sig till Di Gasell måste man ha vuxit uthålligt, lönsamt och organiskt.

för 1 år sedan

För tredje gången på sex år är Xenit med på Dagens industris lista över snabbväxande företag. För att kvalificera sig till Di Gasell måste man ha vuxit uthålligt, lönsamt och organiskt.

Sedan år 2000 har Dagens industri utsett de snabbaste växande företagen i Sverige till Gasellföretag. Syftet är att stödja svenskt näringsliv, inspirera, sprida kunskap och uppmuntra företagare som vågar satsa för att växa.

Vinnarna i Västra Götalandsregionen firades i Göteborg den 11 november och Xenit var självklart på plats på galan.

– Vi är väldigt stolta över att vi tillsammans lyckats växa på ett sunt sätt och att vi är ett av de bästa bolagen i Sverige på just det. Vår ambition är att vara den bästa arbetsplatsen och det skapar i sin tur förutsättningar för tillväxt och bra kundrelationer, säger Linus Lindström, vd på Xenit.

Dagens industris undersökning bygger på företagets fyra senaste årsredovisningar. För att utses till Gasell ska företaget bland annat ha fördubblat sin omsättning under de senaste fyra åren och ha varit lönsamt. Företaget ska också främst ha vuxit organiskt och ha sunda finanser.

Xenit hamnar på plats 143 bland Gasellföretagen i regionen. Sedan starten 2009 har antalet anställda ökat varje år och Xenit har idag 40 medarbetare.

– Vi tror på tillväxt och att vara ett företag i ständig rörelse. Samtidigt är det viktigt för oss att växa med kvalitet och lönsamhet. Med ständiga förbättringar, glada medarbetare och nöjda kunder är jag övertygad om att vi kommer att lyckas, säger Linus Lindström.

Mindre än en procent av Sveriges aktiebolag uppfyller kraven för att få kallas Gasellföretag.