Xenit AB expanderar genom juniora talanger och ny lokal

Xenit är ett ungt och snabbt växande IT-företag med ambitionen att växa ytterligare genom nya medarbetare och fler kunduppdrag då efterfrågan är stor från både befintliga och nya kunder.

för 7 år sedan

Xenit är ett ungt och snabbt växande IT-företag med ambitionen att växa ytterligare genom nya medarbetare och fler kunduppdrag då efterfrågan är stor från både befintliga och nya kunder. Företaget har gått från att vara två anställda år 2009 till att i dagsläget bestå av 19 anställda och omsätta 20 miljoner kronor. Xenit står nu inför en fortsatt expansion genom deras nystartade traineeprogram, som syftar till att rekrytera juniora talanger till företaget för att utbilda dem till duktiga konsulter inom IT-infrastruktur och mobilitet.

Idag består Xenits kunder av många välkända företag, så som Capio, Lindex och Nudie Jeans. Företagets affärsidé är att tillhandahålla specialister och marknadsledande produkter inom IT-infrastruktur för att kunderna ska uppnå en högre effektivitet och en större mobilitet i arbetet. Medarbetarna på Xenit är specialiserade på Citrix och Microsofts produkter inom IT-infrastruktur och de har höga certifieringar på området. Xenit utgår från Göteborg och har majoriteten av sina kunder i Västsverige. Kunderna är både större och mindre företag, som är i behov av antingen specifika förändringsprojekt inom IT-infrastruktur eller drift och förvaltning av IT-system.

Xenit vill nu fortsätta växa och har därför byggt upp ett internt traineeprogram som startar i augusti 2014. Ansökningsprocessen har påbörjats, där företaget söker drivna och IT-intresserade personer direkt från gymnasiet. De juniora medarbetarna kommer att få möjlighet att börja som traineer på företaget för att sedan avancera till tekniker och slutligen konsulter. Genom den snabba tillväxten har Xenit vuxit ur den tidigare kontorslokalen och för att möjliggöra en fortsatt expansion genom fler medarbetare har företaget precis flyttat in en ny kontorslokal på 500 kvadratmeter på Kungstorget, mitt i centrala Göteborg.