Medarbetarcase – Joanna Persson

”På Xenit är det en öppen och hjälpsam atmosfär. Vi har kul tillsammans och alla kollegor är måna om att hjälpa varandra.”

för 1 år sedan

Joanna Persson, Support Technician Servicedesk


Berätta om din roll som Support Technician i team Servicedesk!

”Det är väldigt roligt att vara Support Technician på Xenit! Det är alltid högt tempo och stor variation av ärenden vilket är något jag verkligen gillar. Jag får en inblick i alla ärenden som kommer in och får testa på många olika områden. Dagarna går fort och vi i teamet hjälps åt och har kul ihop!

Servicedesk är på många sätt hjärtat av Xenit och som Support Technician är man spindeln i nätet mellan kunderna och våra specialistteam. Det innebär att man får en bra inblick i våra kunders digitala miljöer och vad alla specialistteam gör. Samtidigt får man hantera ärenden, ha kundkontakt och felsöka. Ingen dag är den andra lik och man får ha ett finger med i allt möjligt.

För att trivas som Support Technician på Xenit är det viktigt att vara social och nyfiken. Man måste ha viljan och drivet att lösa problem och att lära sig mer hela tiden. Min tekniska utveckling har varit stor under min tid på Xenit och jag ser fram emot att ta certifikat och lära mig ännu mer framåt.”

Hur kom det sig att du började på Xenit?

”Det jag lockades av var att Xenit är ett modernt företag som jobbar mycket för att behålla sina medarbetare. Det är något som alla företag säger att de gör men här finns det bevis för att man faktiskt gör det. Många medarbetare jobbar kvar länge och det är få som slutar. Det är ett väldigt bra bevis på att det är en skön arbetsplats. Här gör vi mycket sociala aktiviteter tillsammans och det är bra stämning mellan kollegorna. Sen lockades jag också mycket av utvecklingsmöjligheterna på Xenit, här får jag verkligen möjligheten att hitta karriär- och utvecklingsvägar som passar mig.”

Hur är Xenit som arbetsplats?

”På Xenit är det en öppen och hjälpsam atmosfär. Vi har kul tillsammans och alla kollegor är måna om att hjälpa varandra. Det är en skön kultur med goda nära relationer till kollegorna, vi har högt i tak och bryr oss om varandras välmående. Alla får vara delaktiga och vi har möjlighet att påverka vår egen situation, och blir ofta påminda om att göra det av närmsta chef och ledning. Vill man vara med på något så får man i princip alltid det bara man visar framfötterna och viljan.

Om jag ska sammanfatta det skulle jag säga att vi har en väldigt bra teamanda, vi-känslan är starkt, vi finns där för varandra, är öppna och kommunicerar. Alla jobbar ihop mot samma mål över team och avdelningar. Det är det bästa med Xenit som arbetsplats för mig!”