Medarbetarcase – Christoffer Olsson

Alla på Xenit vill leverera saker med extremt hög kvalité och är väldigt hjälpsamma vilket gör att jag lär mig otroligt mycket av mina kollegor.

för 1 år sedan

Christoffer Olsson, Engineer, Team DevOps

Hej Christoffer, berätta hur det är att jobba på Xenit!

”Xenit är en väldigt trevlig arbetsplats! Vi är ett ganska litet bolag jämfört med IT-jättarna. Det innebär att vi är mer dynamiska, rörliga, det händer mer och det finns fler möjligheter. Det som lockade mig att börja här är flexibiliteten i kombination med fokus på kontoret. Jag gillar att vara på kontoret med människor runtomkring mig. Xenit lägger mycket tid och energi på att ha ett fint kontor, sociala aktiviteter och teamaktiviteter samtidigt som man har friheten att jobba hemifrån när man vill. Det är ett jättestort plus för mig!”

Hur är det att vara Engineer i team DevOps? 

”Mitt mål är att bli riktigt duktig på det jag gör! Därför är det bästa med att jobba på Xenit hur sjukt duktiga alla i mitt team är. Alla vill leverera saker med extremt hög kvalité och är väldigt hjälpsamma vilket gör att jag lär mig otroligt mycket av dem. Jag tittade på min gamla kod från förra året och insåg hur mycket jag har lärt mig på bara ett år. Jag känner också att jag får mycket positiv feedback och uppskattning vilket såklart är extra roligt. Att mina kollegor som jag ser upp till uppskattar det jag gör. Då känner man verkligen att man bidrar.

Ett till plus är att min roll är full-stack, jag gör både back end och front end. Jag är verkligen en DevOps Engineer på riktigt, jag både skriver kod, får ut applikationen i testmiljö och sen i produktion. Det är en väldigt bred roll och jag utvecklas otroligt snabbt.

På Xenit är det ingen som hindrar en från att göra något. Det är korta beslutsvägar och väldigt nära till VD så har man en idé så är det möjligt att genomföra den. Det är något som jag verkligen uppskattar!”

Vad tror du är viktigt för att lyckas som DevOps Engineer på Xenit?

”Alla i teamet är väldigt entusiastiska och passionerade så man måste ha ett driv och vilja ta ansvar. Alla är måna om att hjälpa varandra men det är också mycket frihet under ansvar, man behöver ta egna initiativ och se till att saker händer. Alla i teamet är väldigt positiva till open-source och fyra av oss är tungt involverade som bland annat maintainers. För att sammanfatta är det viktigt att man gillar open-source, är driven och har stor passion för det man gör.”