AFRY satsar på Xenits nya tjänst för virtuella skrivbord

Oväntade händelser och kriser ställer höga krav på säkra och snabba digitala lösningar. AFRY jobbar sedan länge med virtuella arbetsplatser. Nu stärker de sitt samarbete med Xenit och med tjänsten Virtual Workspace får de en mer flexibel, enkel och kostnadseffektiv lösning.

för 2 år sedan

AFRY, tidigare ÅF Pöyry, har vuxit snabbt de senaste åren och har idag 17 000 medarbetare världen över som skapar hållbara lösningar inom infrastruktur, industri och energi. För att underlätta globala samarbeten och snabbt kunna leverera tillförlitliga digitala arbetsplatser, jobbar AFRY med virtuella skrivbord tillsammans med IT-företaget Xenit.

I tjänsten Virtual Workspace ingår bland annat en flexibilitet när det gäller antalet användare. I och med den globala pandemin där människor runt om i världen rekommenderas arbeta hemifrån har antalet användare i plattformen ökat från 400 till 1 500. Henrik Carlberg, produktägare och infrastrukturarkitekt på AFRY, är övertygad om antalet användare kommer att öka ännu mer på sikt.

– Virtuella skrivbord är ett smart, säkert och snabbt sätt att jobba på oavsett om man jobbar hemifrån eller på kontoret. Våra beräkningar visar att vi kan spara tio timmar per person och år med den här lösningen, för ett företag med 17 000 anställda innebär det mycket pengar, säger han.

Lösningen, som bygger på teknologier från Citrix och Microsoft, innebär att AFRYs medarbetare får ett standardiserat virtuellt skrivbord och tillgång till de applikationer de behöver, oavsett var i världen de befinner sig och vilken enhet de jobbar på. Med Xenits tjänstepaketering får AFRY ett paket för drift, förvaltning och utveckling till en fast månadskostnad.

– Samtidigt som vi får mer strukturerade processer, blir det ett större fokus på partnerskap där vi delar ansvaret och risken med Xenit. Vi har valt Xenit för att de är duktiga på det de gör och vi litar på att de levererar de lösningar som är bäst för oss. Med det här sättet att jobba blir vi också mer kostnadseffektiva och kan fokusera på det som skapar affärsvärde för vår verksamhet, säger Henrik Carlberg.

Linus Lindström, vd på Xenit, ser också många fördelar med Virtual Workspace för företag som AFRY. 

– Med den här tjänsten vet de vad de får och vad det kostar. Xenit har de bästa specialisterna inom de här teknologierna och genom att vi nu kan planera och allokera resurser till AFRY, har de alltid tillgång till rätt kompetens. Vi är väldigt glada och stolta över att AFRY har valt att fördjupa sitt samarbete med oss, säger han.

För mer information:

Linus Lindström, vd
linus.lindstrom@xenit.se
Telefon: 010-707 35 00

Om Xenits tjänst Virtual Workspace

Den nya tjänsten Virtual Workspace riktar sig främst till kunder som redan idag använder Microsoft- eller Citrix-teknologi för virtuella skrivbord. Tjänsten innebär att kunden får ett paket för drift och förvaltning till en fast månadskostnad. Samtidigt finns en flexibilitet när det gäller antalet användare, som enkelt kan justeras från månad till månad.

Om AFRY

AFRY är ett ledande internationellt företag inom teknik, design och rådgivning. AFRY skapar lösningar åt sina kunder utifrån ett hållbarhetsperspektiv och globala trender såsom urbanisering och digitalisering. Hos AFRY finns mer än 17 000 hängivna experter inom infrastruktur, industri och energi som arbetar globalt för att skapa hållbara lösningar för kommande generationer.